Genlæs liveblog: Langeland tog Sandies drenge - plejefamilie anklages for overgreb

Nye oplysninger er kommet frem under retssagen, hvor Sandie Hansen kræver 350.000 kroner i erstatning fra Langeland Kommune for uretmæssig tvangsfjernelse af hendes to drenge. I retssagen er det kommet frem, at de to drenge ifølge anklager blev udsat for psykisk og fysisk vold i plejefamilien, mens de var tvangsfjernet fra deres mor. Plejefamilien afviser anklagen.

Sandie Hansens tvillinger blev tvangsanbragt i en sag fyldt med lovbrud og fejl. Nu skal Langeland Kommune forsvare sig i retten.

Men Sandie Hansens sønner skulle ikke have været tvangsanbragt. Det mener Sandie Hansen selv og hendes advokat, der nu har lagt sag an mod Langeland Kommune for uretmæssig tvangsanbringelse af hendes sønner, der i dag er 9 år. Erstatningskravet lyder på 350.000 kroner.

Får Sandie Hansen medhold i sagen, er det første gang nogensinde, en forælder får erstatning for uretmæssig tvangsfjernelse.

OPDATERET.....

TV2 Fyn har været i kontakt med plejeforældrene i Sandie Hansens sag. De udtaler, at de "slet ikke kan genkende" de beskrivelser og anklager, der er fremkommet mod dem under retssagen. De understreger, at de oplevede to børn i trivsel. De har ikke yderligere kommentarer og refererer til deres tavshedspligt. 

Sandie Hansens retssag mod Langeland Kommune

liveblog

Oversigt

    Oversigt