I det fynske folks tjeneste

Giftige frøer og edderkopper er lig kunder på museet

Naturama i Svendborg åbner særudstilling om Brasiliens og regnskovens hemmeligheder.

1 af 5

Rør og du dør!

Advarslen, der kan ses på alt fra strømførende kabler og til teenageres private ting, bør måske også hænges op i Naturama i Svendborg. For i en ny udstilling, der åbner torsdag, har levende giftpilefrøer fundet vej til udstillingen.

Og fra disse farvestrålende, små frøer har indianerne i Sydamerikas regnskove i generationer udvundet dødelig gift til deres pile. Nu skal frøerne ikke lamme eller dræbe, men derimod sikre gæster på det sydfynske museum.

- Vi har skabt vores formentlig flotteste udstilling nogensinde. Udover giftpilefrøerne har vi indkøbt en kongeboa og 300 neonfisk. Ligesom vi har været ude og låne os frem til nogle fugleedderkopper, fortæller, seniorforsker og kurator på Naturama i Svendborg, Thomas Bjørneboe Berg. 

 

 

Bag udstillingen ”Brasilien og regnskovens hemmeligheder” ligger også et klart krav fra publikum: Nyheder i udstillingen og det ofte.

- Det gør også, at vi ikke kan læne os tilbage og slappe af. Vi skal hele tiden tænke fremad. På sæsonen 2017 og endnu længere frem, indrømmer direktør i Naturama, Mette Thybo. 

Hun er ikke blot direktør for Naturama og dermed med til at åbne udstillingen torsdag, hun står også i spidsen for Fjord & Bælt i Kerteminde. Her knokler håndværkerne for at blive klar til åbning på lørdag. Nyt i Kerteminde er, blandt meget andet nogle store søjleakvarier. 

 

 

Det når at komme på plads til vinterferien, hvor både Naturama og Fjord & Bælt håber, at publikum kan lide nyhederne.

- Normalt holder en særudstilling et års tid. Jeg håber dog, at udstillingen her på Naturama måske kan holde to år. Med nogle udskiftninger undervejs. Jeg har virkelig store forventninger til den, siger Thomas Bjørneboe Berg, der er ansvarlig for udstillingen, der fylder i alt 250 kvadratmeter. 

TV 2/FYN sender direkte fra åbningen af den nye udstillingen på Naturama. Det sker torsdag klokken 16.10, hvor Preben Dahl guider rundt blandt frøer, slanger, edderkopper og publikum.