GOG øger i toppen efter storsejr over gammel rival

GOG vandt stort på udebane mod KIF Kolding, mens Lemvig-Thyborøn overraskende slog Skjern i HTH Herreligaen.

GOG er tilbage på vindersporet i HTH Herreligaen efter svipseren senest mod TTH Holstebro.

Fredag aften tog den fynske håndboldklub en sikker sejr på 36-27 ude over KIF Kolding.

Dermed øger GOG forspringet i toppen af rækken. Holdet har 34 point for 19 kampe, mens Aalborg følger efter med 31 point for 20 opgør.

KIF var foran med 2-0, men GOG tog hurtigt over. Det var dog ganske lige indtil stillingen 9-9, hvorefter GOG med seks mål i træk nærmest afgjorde kampen.

Mathias Gidsel, der fik sit landsholdsgennembrud ved VM i januar, fik det sidste ord i første halvleg, da han brød igennem og scorede til pausestillingen 19-12.

GOG kom foran med ti mål kort efter pausen, og det var KIF ikke i nærheden af at svare igen på.

Fynboerne holdt nogenlunde denne afstand gennem hele anden halvleg. Det var ikke mindst Morten Olsens fortjeneste. Playmakeren blev kampens topscorer med ti mål.

Overraskende Skjern-bet

Samtidig skabte bundproppen Lemvig-Thyborøn en stor overraskelse ved at slå Skjern med 35-31 på hjemmebane.

Det var blot Lemvig-Thyborøns anden sejr i sæsonen, og holdet ligger stadig sidst med fire point bag Ringsted med fem.

Der var ellers lagt op til en sikker pligtsejr, da Skjern tidligt i opgøret bragte sig foran med 6-1, men Lemvig svarede tilbage med fem mål på stribe til 6-6.

Skjern vekslede derefter mellem føringer på et og to mål, men Lemvig sluttede bedst af og gik til pause foran med 18-17.

I anden halvleg var hjemmeholdet bedst og fik slået hul med føringen på 27-22.

Skjern kom på 26-28, men Lemvig-Thyborøn svarede tilbage med tre mål i træk og afgjorde kampen.

Søren Nørgaard førte an i overraskelsen med syv scoringer, mens Eivind Tangen scorede samme antal for Skjern.