GOG siger farvel til fem spillere: - Stor udskiftning er et livsvilkår for os

Til trods for GOG siger farvel til fem spillere efter den netop overståede sæson, tror direktør Kasper Jørgensen på, at man kan kæmpe med om guldet næste sæson.

Det blev ikke til fynsk DM-guld i denne omgang. GOG måtte søndag se sig slået i den tredje og afgørende DM-finale. Aalborg trak sig sejrrigt ud af kampen med cifrene 38-32.

Efter en flot sæson siger GOG nu farvel til fem stærke spillere, men det får ikke direktør Kasper Jørgensen til at ryste på hånden. Han tror på, klubben har en chance for at spille med om guldet til næste sæson. 

- Der, hvor GOG har etableret sig nu, der er det i hvert fald en erklæret målsætning at spille med om medaljerne. Og når man spiller med om medaljerne, så spiller man også med om guldet, så vi tør godt tage de ord i vores mund og sige: Vi spiller for guldet, siger han til TV 2/Fyn.

Tre sekunder fra guldet

2. juni vandt GOG over Aalborg i den første af de tre DM-finaler. I den anden finale, som blev spillet torsdag 6. juni, så det længe ud til, fynboerne kunne tage guldet.

Et uafgjort resultat havde været nok, men tre sekunder før slutfløjtet scorede nordjydernes Magnus Saugstrup til 32-31, og det betød, at finalen skulle afgøres med en tredje kamp. 

Her vandt Aalborg sikkert, og GOG måtte nøjes med sølv. 

Og selvom direktøren overordnet set er stolt af præstationen, fylder skuffelsen stadig en del. 

- Lige nu er det stadig skuffelsen, der sidder i kroppen. Det kan jeg godt mærke på mig selv. Vi skal nok komme videre, og vi er glade for, at vi har toppet vores præstation og fået en sølvmedalje. 

Klubben har nu vundet tre medaljer på fire sæsoner. Klubben vandt bronze i sæsonen 2015/16 og i sæsonen 2017/18.

- Det er vi rigtig glade for, men samtidig sidder der et stort gran af skuffelse, efter vi missede den guldmedalje, vi var så tæt på. 

Farvel til fem 

Blandt de ansiger den fynske håndboldklub må sige farvel til er backen Niclas Kirkeløkke, der skifter til det tyske tophold Rhein-Neckar Löwen.

Også stregspilleren Lars Hald, der gennem fem sæsoner var med til at føre det nye GOG fra 1. division og tilbage til toppen af dansk herrehåndbold tager sin afsked. Hald stopper karrieren på grund af problemer med knæet. 

Udskiftningen af flere stærke spillere er Kasper Jørgensen dog ikke bekymret for. 

- Når man skruer tiden 12 måneder tilbage, så stod vi også og skiftede fem mand ud. Tre fra start-7'eren. Folk de sagde, GOG har ikke en chance, siger han. 

Til trods for tvivlerne fik fynboerne sølvmedaljer, og Kasper Jørgense fortæller, man er vant til, at der mellem hver sæson er stor udskiftning. 

- Det er sådan lidt et livsvilkår for os i GOG, at man har stor udskitning, fordi vi arbejder med de store talenter, som vi gør, som bliver plukket af de bedste klubber ude omkring i Europa, siger han. 

Det ligger allerede fast, at tre nye spillere slutter sig til klubben. Ifølge direktøren betyder det, at truppen til næste sæson er på plads.  

Ud- og indskiftning i GOG