I det fynske folks tjeneste

GOG siger farvel til fem spillere: - Stor udskiftning er et livsvilkår for os

Til trods for GOG siger farvel til fem spillere efter den netop overståede sæson, tror direktør Kasper Jørgensen på, at man kan kæmpe med om guldet næste sæson.

00:48

Direktør Kasper Jørgensen tror på guldet. Video: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Det blev ikke til fynsk DM-guld i denne omgang. GOG måtte søndag se sig slået i den tredje og afgørende DM-finale. Aalborg trak sig sejrrigt ud af kampen med cifrene 38-32.

Efter en flot sæson siger GOG nu farvel til fem stærke spillere, men det får ikke direktør Kasper Jørgensen til at ryste på hånden. Han tror på, klubben har en chance for at spille med om guldet til næste sæson. 

- Der, hvor GOG har etableret sig nu, der er det i hvert fald en erklæret målsætning at spille med om medaljerne. Og når man spiller med om medaljerne, så spiller man også med om guldet, så vi tør godt tage de ord i vores mund og sige: Vi spiller for guldet, siger han til TV 2/Fyn.

Læs også Fynsk nedtur: Aalborg dansk mester efter sejr over GOG

Tre sekunder fra guldet

2. juni vandt GOG over Aalborg i den første af de tre DM-finaler. I den anden finale, som blev spillet torsdag 6. juni, så det længe ud til, fynboerne kunne tage guldet.

Et uafgjort resultat havde været nok, men tre sekunder før slutfløjtet scorede nordjydernes Magnus Saugstrup til 32-31, og det betød, at finalen skulle afgøres med en tredje kamp. 

Her vandt Aalborg sikkert, og GOG måtte nøjes med sølv. 

Læs også Lars Høgh om svær sygdom: Det var sindssygt svært for min familie

Og selvom direktøren overordnet set er stolt af præstationen, fylder skuffelsen stadig en del. 

- Lige nu er det stadig skuffelsen, der sidder i kroppen. Det kan jeg godt mærke på mig selv. Vi skal nok komme videre, og vi er glade for, at vi har toppet vores præstation og fået en sølvmedalje. 

Klubben har nu vundet tre medaljer på fire sæsoner. Klubben vandt bronze i sæsonen 2015/16 og i sæsonen 2017/18.

- Det er vi rigtig glade for, men samtidig sidder der et stort gran af skuffelse, efter vi missede den guldmedalje, vi var så tæt på. 

Farvel til fem 

Blandt de ansiger den fynske håndboldklub må sige farvel til er backen Niclas Kirkeløkke, der skifter til det tyske tophold Rhein-Neckar Löwen.

Også stregspilleren Lars Hald, der gennem fem sæsoner var med til at føre det nye GOG fra 1. division og tilbage til toppen af dansk herrehåndbold tager sin afsked. Hald stopper karrieren på grund af problemer med knæet. 

Udskiftningen af flere stærke spillere er Kasper Jørgensen dog ikke bekymret for. 

- Når man skruer tiden 12 måneder tilbage, så stod vi også og skiftede fem mand ud. Tre fra start-7'eren. Folk de sagde, GOG har ikke en chance, siger han. 

Til trods for tvivlerne fik fynboerne sølvmedaljer, og Kasper Jørgense fortæller, man er vant til, at der mellem hver sæson er stor udskiftning. 

- Det er sådan lidt et livsvilkår for os i GOG, at man har stor udskitning, fordi vi arbejder med de store talenter, som vi gør, som bliver plukket af de bedste klubber ude omkring i Europa, siger han. 

Det ligger allerede fast, at tre nye spillere slutter sig til klubben. Ifølge direktøren betyder det, at truppen til næste sæson er på plads.  

Ud- og indskiftning i GOG

AFGANGE:

 

Niclas Kirkeløkke:

Den 25-årige højre back med 28 kampe for det danske landshold skifter til det tyske tophold Rhein-Neckar Löwen. Kontrakten med klubben, der vandt mesterskabet i 2016 og 2017, gælder i to sæsoner.

 

Ole Erevik:

Den 37-årige målmand stopper sin karriere efter at have spillet håndbold på topplan i Norge, Spanien, Tyskland, Frankrig og Danmark gennem 20 år. Efter to år i GOG er det slut for nordmanden, der har spillet 184 kampe for det norske landshold, og som har spillet 10 sæsoner i den danske håndboldliga.

 

Lars Hald:

Efter GOG’s konkurs i 2010 skulle et hold af nye ansigter genrejse klubben. Og stregspiller Lars Hald var gennem fem sæsoner med til at føre det nye GOG fra 1. division og tilbage til toppen af dansk herrehåndbold. Efter en enkelt afstikker til fransk håndbold vendte Lars Hald tilbage til GOG på en tre-årig aftale i 2017 – men løb ind i problemer med menisken i det højre knæ, som han fik opereret i 2008. 30-årige Hald, der er født og opvokset på Fyn, stopper derfor karrieren af nød.

 

Frank Mikkelsen:

Efter fem sæsoner i GOG stopper målmand Frank Mikkelsen sin kontrakt to år før tid og skifter til 1. divisionsklubben TMS Ringsted for at søge mere spilletid.

 

Jon Andersen:

Niclas Kirkeløkke er ikke den eneste højre back, der forlader fynboerne. Også stortalentet Jon Andersen flytter fra Sydfyn. 22-årige Jon Andersen har spillet hele sin seniorkarriere i GOG, og i den netop afsluttede sæson missede han kun en enkelt kamp i sæsonen og bidrog med 64 mål og 33 assists i 37 kampe.

 

TILGANGE:

 

Viktor Gisli Hallgrimsson:

Den blot 18-årige islænding skifter fra hovedstadsklubben Fram Reykjavik og har allerede debuteret på det islandske A-landshold trods sin unge alder. Målmanden, der fik debut i den bedste islandske række som 16-årig, har skrevet under med GOG på en aftale, der løber tre år.

 

Stig Toren Moen:

Den 24-årige nordmand Stig-Tore Moen Nilsen skal løfte arven efter Niclas Kirkeløkke. Højrebacken er hentet i svenske IFK Kristianstad, med hvem han blev svensk mester i 2017 og 2018. I den svenske liga har den venstrehåndede højre back scoret 113 mål og leveret 64 assists i 30 kampe, og han har skrevet under på en to-årig aftale med GOG.

 

Arnar Freyr Arnarsson:

Til stregspillerpositionen skal den 113 kilo tunge og 201 centimeter høje Arnar Freyr Arnarsson erstatte Lars Hald. Den islandske landsholdsspiller, der også kommer til GOG fra IFK Kristianstad, har spillet både VM, EM og Champions League.

Se mere