GOG slår polakker knebent i jagt på europæisk Final 4

GOG førte undervejs med otte mål, men vandt kun med tre i første European League-kvartfinale mod Wisla Plock.

GOG er stadig i spil til en plads i European Leagues Final 4-stævne, men udgangspunktet kunne have været bedre efter den første kvartfinale på hjemmebane mod polske Wisla Plock.

GOG, der for nylig vandt DM-grundspillet, førte undervejs med otte mål mod Wisla Plock, der de seneste ni sæsoner er blevet nummer to i den polske liga efter Kielce, men den fynske sejr endte på 30-27.

Dermed tegner det ganske åbent inden returkampen i Polen næste tirsdag.

Kampen startede meget lige, men GOG var først til at få lidt momentum med føringen på 8-5 efter 11 minutter.

Som så ofte før var Emil Jakobsen flyvende, og han scorede fire af de otte mål trods et tidligt misset straffekast.

Polakkerne kunne slet ikke dæmme op Jakobsen, og med sit syvende mål på ni forsøg scorede den 23-årige venstrefløj også til 16-10, kampens hidtil største føring.

Derpå reducerede Wisla to gange, inden Morten Olsen sikrede pauseføringen på 17-12.

I det fynske mål tog den blot 20-årige Viktor Gisli Hallgrímsson godt fra. Da han 11 minutter inde i anden halvleg blev noteret for sin 12. redning, nåede hans redningsprocent således op på hele 46.

På den måde var islændingen en stor årsag til, at GOG kunne øge føringen, så den på det tidspunkt kom helt op på 22-14.

Så fulgte dog kampens værste GOG-periode, og med fire mål i træk reducerede det polske hold til 18-22, hvilket fik GOG-træner Nicolej Krickau til at tage timeout med 13 minutter tilbage.

Den hjalp dog ikke i første omgang, da de to næste angreb heller ikke gav mål, og føringen skrumpede til 22-19.

Udeholdet sluttede i det hele taget bedst af og kunne rejse hjem med et spiseligt nederlag før anden akt.

Mathias Gidsel fik dog det sidste ord, da han med sit syvende mål scorede til slutresultatet, 30-27.