I det fynske folks tjeneste

GOG-stolthed trods ærgerlig polsk rutsjetur

GOG-træner var stolt over præstationen mod Wisla Plock, som, han mener, vandt til sidst på målmandsmomentum.

Nicolej Krickau var stolt over sit GOG-hold, selv om Wisla Plock vandt til sidst. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix/arkiv

GOG missede lørdag chancen for at avancere i Champions League, da udekampen mod polske Wisla Plock blev tabt 24-27.

Det var dog med en ærgerlig fornemmelse, da GOG med et kvarter tilbage førte med fem mål.

- Det var noget af en rutsjetur. Vi havde det i egne hænder, men begyndte så at brænde en masse chancer, siger Lasse Møller, der blev GOG-topscorer med syv mål.

De første 45 minutter blev ellers udført til nærmest perfektion af fynboerne.

- Vi holdt os til planen og havde forberedt os godt. Jeg er glad for, at vi stadig kan spille god håndbold, og når vi rammer det niveau, kan vi slå Plock på udebane.

- Men det er selvfølgelig svært at vinde, når man taber en periode med 0-7 i slutfasen. Det var egentlig ikke noget taktisk, men en form for kollaps af dårlige afslutninger og brændte chancer, vurderer Lasse Møller.

Læs også Kollaps i Polen: GOG er ude af Champions League

GOG-træner Nicolej Krickau ville ikke tage ordet "kollaps" i sin mund. Han mente, at GOG-præstationen var bedre, end man kunne forvente på forhånd.

- Jeg er ekstremt stolt af drengene. Med et ungt hold spillede vi på en mega svær hjemmebane og håndterede presset på et højt niveau. Vi spillede 45 fuldstændige fantastiske minutter, men det krævede også mange ressourcer.

- Det kan koges ned til, at målmandsmomentum skiftede i de sidste 20 minutter. Plock havde brug for målmandsmirakler til sidst, og da manglede vi noget i afslutningerne, opridser Nicolej Krickau.

GOG lagde stærkt ud i gruppespillet, men har nu kun fået et point i de seneste fire kampe. Med en sejr lørdag havde fynboerne snuppet playoffpladsen for snuden af Wisla Plock inden sidste runde.

- Som programmet er skruet sammen, vidste vi, at vi ville hente flere point i starten end i slutningen. Havde du spurgt på forhånd, om vi selv kunne afgøre det i niende runde mod Plock, havde jeg stillet mig tvivlende.

- Vi har leveret højdepunkter og fået erfaring med et ungt hold. Havde vi vundet i Plock, havde det været til perfektion, men vi manglede lige det sidste, siger GOG-træneren.

Lasse Møller erklærer sig enig.

- Det har været en rutsjetur. Vi var, hvor vi gerne ville være og kunne selv afgøre det. Vi har fået kæmpe oplevelser og hår på brystet, siger han.

Læs også OB's U19 hold er Danmarks bedste