I det fynske folks tjeneste

Graffiti skal være lovligt i Svendborg

Graffiti-malere i Svendborg vil måske snart kunne boltre sig med spraydåsen uden frygt for at blive fanget af ordensmagten. Kommunen overvejer at gøre graffiti lovligt i flere tunneler.

Politikerne i Svendborg skal tage stilling til om graffiti skal være lovligt

Forslaget om at lave arealer, hvor det er lovligt at male graffiti kommer  fra byens Ungdomsråd.

Konkret peger rådet på betontunneler under Skolegade, Bellevuevej ved Christiansminde og Johannes Jørgensens vej ved jernbanen, som mulige steder, hvor graffiti-malerne kan få lov at boltre sig. Derudover foreslår Ungdomsrådet et areal nord for Toldboden/ Nordre havnevej ved den nedlagte Lenes Fastfood.

Rådet foreslår at tunnelerne bliver malet over, så de er gjort klar til graffiti-malerne og at de fremover bliver malet over en gang i kvartalet, så de unge kan starte forfra på en frisk.

Forebyggelse af ulovligheder

Politikerne har endnu ikke besluttet om de følge opfordningen til at gøre graffiti lovlig. Det kriminalpræventive råd anbefaler i en rapport om emnet, at man ikke bør bekæmpe en kultur, men forsøge at forebygge det kriminelle element i graffiti-kulturen.

Rapporten fastslår samtidig, at intet tyder på at den ulovlige graffiti vil stige, hvis man gør det lovligt på udvalgte arealer.

Udvalget for Teknik- og Miljø skal mandag tage stilling til forslaget, som anslås, at vil koste kommunen 35.000 kroner at etablere.