I det fynske folks tjeneste

Gymnasieelev: Ked af Pia K.-trusler

Jeg er helt vildt ked af det. Sådan lyder det fra 17-årige Anders Drost Mickleit fra Svendborg, der står bag den blog, hvor rapperen "Kidd" har sagt, at han håber, nogen slår Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard ihjel.

00:31

1 af 2

Nicholas "Kidd" Westwood har på en YouTube-video, der er lagt ud på bloggen, sagt, at han håber, at nogen vil dræbe Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt. Derfor meldte partiet torsdag Kidd til politiet.

Mente ikke noget med det

Anders Drost Mickleit, der er en gymnasieelev fra Svendborg, siger, at han og kammeraterne bag bloggen - A Machine Life - lavede interviewet i Odense for flere måneder siden. De optog det på et kamera, og først torsdag omtalte medierne så i massiv grad interviewet.
- Jeg er helt vildt ked af det, siger Anders Drost Mickleit til TV 2/FYN.

Han forklarer, at "Kidd" ikke mente det så alvorligt, og at han var fuld, da han blev interviewet til Svendborg-bloggen.

Men en trussel er vil stadig en trussel uanset omstændighederne?
- Det er det helt sikkert. Jeg forsvarer ikke hans udtalelse. Men jeg ved, at han ikke mente noget med det. Han mener ikke, at Pia Kjærsgaard skal dræbes, siger Anders Drost Mickleit.

"Kidd" forklarede sig torsdag på Twitter:
- Jeg siger, at jeg håber, nogen gør det! Jeg siger ikke, jeg vil gøre det! Er det ikke ytringsfrihed?, spørger Nicholas Westwood på sin Twitter-profil.

Bloggen - A Machine Life