Håndværkerne er flyttet ind: Gør klar til flygtningebørn

Håndværkerne er lige nu i fuld gang med at klargøre et tidligere bofællesskab i Hundstrup. 100 uledsagede flygtningebørn flytter til den fynske landsby.

Udlændingestyrelsen har besluttet, at et tidligere bofællesskab i Hundstrup skal sættes i stand og gøres klar til børnene, som alle er i aldersklassen 14 til 18 år.

Ifølge Udlændingestyrelsen er forventningen at indkvartere op til 100 mindreårige, uledsagede asylansøgere, men der er ikke i øjeblikket et tidspunkt for ibrugtagning, fordi bygningen skal istandsættes, og en lejeaftale med Region Syd skal også falde på plads. 

- I Svendborg Kommune ved vi endnu ikke, hvor meget vi skal stå for. Det skal vi først have afklaret med asylafdelingen på Langeland, siger Svendborg-borgmester Lars Erik Hornemann til TV 2/FYN.

Det bliver Langeland Kommune, der bliver operatør for asylcentret, der er et tidligere bofællesskab for handicappede unge.

 

- De har haft det hårdt nok, og har brug for hjælp, siger Helmuth Rasmussen, der er nabo til Sydbo.

 

Langeland har erfaring med asylcentre for uledsagede flygtningebørn - og derfor vil repræsentanter også være med til et borgermøde den 10. december for at fortælle om, hvilke erfaringer de har med at inddrage borgerne i lokalsamfundet.

 

- Det er fint, at de flytter ind på Sydbo, men ellers ved jeg ikke så meget om det endnu, siger Heidi Vest Hansen, der nabo til Sydbo.

 

Folk fra Udlændingestyrelsen vil også være til stede ved mødet.