I det fynske folks tjeneste

Harme, glæde og forvirring i Svendborg

Der hersker både vrede, glæde og forvirring i Svendborg efter at politikerne tirsdag vendte op og ned på de hidtidige planer for en ny skolestruktur. Nu vil socialdemokraterne pludselig lukke tre skoler, der ellers blev fredet tidligere på året.

01:58

01:01

Bymarksskolen er nu igen lukningstruet.

1 af 3

Bymarkskolen var først dømt ude af kommunens forvaltning. Efter sommerferien blev de så dømt inde af politikerne. Men nu har socialdemokraterne så i 11. time og midt i høringsperioden dømt skolen ude igen.

- Den første tanke man får er frustration. Vi troede, der lå et politisk kompromis, der sikrede vores skole, siger Helene Granøj, der er forælder på Bymarkskolen i Ollerup.

Ærgelse

Også Gudbjerg og Hesselager skole overlevede egentlig i det forslag politikerne sendte i høring. Men nu har socialdemokraterne gjort begge skoler lukningstruede igen.

- Det ærgrer mig grusomt, at man ændrer på nogle ting, som vi troede var besluttet, siger Jørn Dresler, formand for skolebestyrelsen på Gudbjerg Skole

Ifølge skoleudvalgets formand Hanne Klit(S) så er det høringssvarene, der har haft betydning for socialdemokraternes nye strukturforslag. Et forslag forvalningen nu skal regne videre på.

- Vi har hele tiden sagt, at vi vil lytte til høringssvarene, og det forlig, der ligger nu, behøver ikke at blive det endelige, lyder det fra formanden for Børn- og ungeudvalget i Svendborg Kommune, Hanne Klit(S).

Glæde på Byskolen

Politikernes kovending skaber til gengæld glæde andre steder i kommunen. Byskolen er mod alle odds pludselig reddet, selvom kommunens embedsmænd i samtlige oplæg har argumenteret for at lukke skolen.

- Min umiddelbare reaktion er en stor glæde over, at de har lyttet til os. Jeg tror at politikerne har indset at mange forældre vil flytte og at der i stedet vil blive oprettet privatskoler, siger formanden for skolebestyrelsen på Byskolen, Lars Stubbe Teglbjærg.

Både Socialdemokraterne og Venstre er enige om at Byskolen overleve. Børn og unge-udvalget holder næste møde om skolestrukturen den 26. november og byrådet skal tage stilling til forslaget den 30. november.