I det fynske folks tjeneste

Hasselmus kan stoppe ny skole i Svendborg

Den på Sydfyn meget omtalte hasselmus spøger nu også i Tved Skovhave, hvor Svendborg Kommune planlægger opførelsen af en ny skole.

Hasselmusen kostede en motorvejsbro til 18 millioner kr. Stopper den nu bygning af ny skole i Svendborg

Biolog Helle Vilhelmsen, som er en af landets førende hasselmuseksperter, var onsdag ude for at undersøge det omstridte naturområde, og hun har fundet helt sikre beviser for, at den lille EU-beskyttede gnaver er i området, skriver Fyns Amts Avis.

- Jeg har observeret afgnavede hasselnødder med tandmærker, der helt sikkert stammer fra hasselmusen. Der er slet ingen tvivl, siger Helle Vilhelmsen.

Hun fortsætter sine undersøgelser i morgen, og afleverer derefter et notat til miljø- og teknikforvaltningen i Svendborg Kommune.

Helle Vilhelmsen vil ikke gå ind i en dialog om, hvorvidt hun efter sine observationer vil anbefale en skole til 650 elever i området.

- Det vil jeg ikke blande mig i. Men helt overordnet vil jeg sige nej til nyt anlægsarbejde i et område, hvor hasselmusen lever, siger Helle Vilhelmsen til Fyns Amts Avis.

Byggeriet af motorvejen mellem Odense og Svendborg viser, at der bliver taget omfattende hensyn til den lille gnaver. For at sikre hasselmusens levesteder og beskytte den mod motorvejstrafikken,
har Vejdirektoratet investeret 18 millioner kroner i en faunapassage.

Jeg regner jeg med, at Skov- og Naturstyrelsen også bliver inddraget
i denne sag, siger Helle Vilhelmsen.

Skov- og Naturstyrelsen om hasselmusen