I det fynske folks tjeneste

Havfrue giver lyd fra sig

Den sydfynske betonhavfrue beklager, at hun er blevet en sag for Kystdirektoratet. 

Fyns Amts Avis har modtaget et brev, som er underskrevet "Havfruen". Her skriver hun: "Undskyld, undskyld, undskyld".

Kystdirektoratet fortalte i sidste uge, at havfruen var opstillet uden tilladelse, og at hun kunne risikere at blive fjernet.

Havfruen befinder sig ved Skårupøre Strandvej i Åbyskov. Nu er hun ked af, at hun er blevet en sag for Kystdirektoratet.

- Min skaber er, som jeg ser det, et beskedent menneske, glad for have lavet mig og syntes, at jeg skulle deles med andre uden selv at være i fokus. Så jeg blev sat et passende sted. Diskret, så lokalbefolkningen kunne få en overraskelse, og uden tanke for tilladelse og papirvælde, står der i brevet, som Fyns Amts Avis har modtaget.

Havfruen tilbyder nu at fjerne sig, hvis kystdirektoratet ønsker det.

- Vil I have mig fjernet, så sig det lige højt et par dage i forvejen, så skal jeg nok svømme til et andet sted, hvor jeg ikke generer nogen.

Kystdirektoratets kommunikationschef Ole Navntoft ville også gerne have haft et brev fra havfruen i form af en ansøgning.

- Nu er vi jo kommet ind i den her sag, men vi er hverken ude efter havfruer eller kunstnere. Vi er bare nødt til at have samme regler for alle. Men nej, vi vil altså ikke fjerne den lille havfrue. Vi vil gerne høre fra hende, siger han Fyns Amts Avis.