Havnen formes: I Svendborg bestemmer borgerne

Mandag aften samler Svendborg Kommune borgerne til workshop om den kommende byhavn.

I Svendborg skal borgerne være med til at skabe og kreere livet langs den gamle havn, når byen i fremtiden skal forvandles fra havneby til byhavn.

200 borgere har meldt deres ankomt til workshoppen i Borgerforeningens Guldsal mandag aften til workshop og idéudviklingsmøde, hvor de skal være med til at give bud på, hvordan Svendborg får den bedste havn i fremtiden.

- De kan alle sammen bidrage med at sige, hvad det er, vi bruger havnen til nu, og hvad vi gerne vil bruge den til fremover, siger Morten Refskou, afdelingsleder i Svendborg Kommune. 

Den Blå Kant
Projektet med at forene by og vand i Svendborg kaldes Den Blå Kant. Ifølge Svendborg Kommune, skal Den Blå Kant "skabe offentlig tilgængelighed, forbindelse og byliv hele havnen rundt".

Der er lavet en arkitektkonkurrence, der både skal skabe en attraktiv havnefront og samtidig sikre en ordentlig trafik; både trafikken på landjorden og færgetrafikken. Og så bliver en af fremtidens store udfordringer, hvordan havnen bliver klimasikret.

- Vores havn ligger lavt, og samtidig har vi et højt grundvandsspejl. Så når det regner meget, løber vandet ned i havnen, men nogle gange stiger vandet også, som det gjorde her i begyndelsen af året, op fra havnen, og det skal vi have styr på. Og de løsninger håber vi på, at vores arkitekter kan hjælpe os med ved at lave en konkurrence, siger Morten Refskou.

Den Blå Kant strækker sig fra Christiansmindestien til Den runde Lystbådehavn.

Deltagerne på workshoppen skal blandt andet se, hvordan by og havn er forenet i andre danske byer, inden borgerne sammen med byens politikere skal tømme hovederne for idéer til, hvad havnen kan bruges til i fremtiden. 

Nye samarbejder
Kommunen håber på nogle gode idéer fra borgerne, og samtidig opfordrer man til at tænke i nye former for samarbejder på tværs af de aktiviteter, der foregår på havnen.

- Det er jo ikke sikkert, at bare fordi man er kajakklub kun skal være sammen med kajakfolk, slutter Morten Refskou.

 

Oversigt

    Oversigt