I det fynske folks tjeneste

Her behandler de hinanden ordentligt: Ansatte får del i overskud

Ordblinde får hjælp og ufaglærte kan blive voksenlærlinge til samme løn. C.C. Jensen A/S har fået overrakt CO-industris Samarbejdspris 2016.

Tillidsrepræsentanterne Kim Mortensen, Tom Christiansen og Jørgen Richard Hansen modtog prisen af Mads Andersen, CO-industri. Foto: Alex Tran/CO-industri

Hos C.C. Jensen A/S tilbydes alle medarbejdere kurser i engelsk, ordblinde har mulighed for at komme på danskkurser og ufaglærte medarbejdere kan blive voksenlærlinge på metalområdet - endda til samme løn, som de tidligere har fået.

Dertil kommer at medarbejderne to gange om året får andel i virksomhedens overskud.

Det er bare nogle af de elementer der har gjort, at den svendborgensiske virksomhed mandag fik overrakt CO-industris Samarbejdspris 2016.

I hverdagen samarbejder medarbejdere og ledelse med tillid og respekt for den enkelte. Det arbejde kommer igen i form af lavt sygefravær og loyale medarbejdere. 

Således er der på samarbejdsudvalgsmøderne fokus på trivsel og psykisk arbejdsmiljø, og medarbejderne kan få hjælp hos en firmabetalt psykoterapeut ligesom de oplever, at deres forslag til forbedringer på arbejdspladsen bliver ført ud i livet.

Med CO-industris Samarbejdspris følger en skulptur af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer den balance, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager. Foto: Simon Lautrop/CO-industri

Det er tillidsrepræsentanterne Jørgen Richard Hansen (Dansk Metal), Kim Mortensen (3F) og Tom Christiansen (Teknisk Landsforbund), som har indstillet deres arbejdsplads til CO-industris Samarbejdspris.

- Det gode samarbejde – både mellem kollegaer og mellem medarbejder og ledelse – udspringer af den virksomhedskultur, som vi har på C.C. Jensen. En virksomhedskultur, som er grundlagt på tillid, respekt og retfærdighed, og hvor vi prøver at tale til hinanden og ikke om hinanden, for at skabe størst mulig trivsel og arbejdsglæde. En virksomhedskultur, som vi hver dag skal huske at værne om og passe på, som var det et lille barn, vi holdt på armen, siger Jørgen Richard Hansen, fællestillidsrepræsentant, i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Stig Due, administrerende direktør i C.C. Jensen, glæder sig over at modtage CO-industris Samarbejdspris.

- Hvis det er trist at gå på arbejde, falder effektiviteten, og vi er ikke længere konkurrencedygtige, og det vil vi fortsat gerne være, så vi kan fastholde vores arbejdspladser i Danmark. Vi har en familieånd og kultur, bygget op indefra igennem rigtig mange år, hvor vi kerer os om hinanden og passer godt på hinanden. En sådan samarbejdspris forpligter, og vi vil gøre vores allerbedste for fortsat at gøre os fortjent til denne, siger Stig Due.

Set fra venstre: Tillidsrepræsentant på C.C. Jensen, Kim Mortensen (3F), tillidsrepræsentant på C.C. Jensen, Tom Christiansen (Teknisk Landsforbund), fællestillidsrepræsentant på C.C. Jensen, Jørgen Richard Hansen (Dansk Metal), næstformand i CO-industri og TekSam samt gruppeformand for Industrigruppen 3F, Mads Andersen og administrerende direktør på C.C. Jensen, Stig Due. Foto: Alex Tran/CO-industri

 

Fakta om CO-industris Samarbejdspris

CO-industris Samarbejdspris uddeles en gang om året som en anerkendelse til virksomheder i industrien, der har et godt og velfungerende samarbejde mellem ledelse og medarbejdere til gavn for både produktiviteten, konkurrenceevnen og trivslen.

Det er tillidsrepræsentanter på industriens arbejdspladser, der har nomineret deres arbejdsplads til prisen.