I det fynske folks tjeneste

Her kan du få overblik over kulturtilbud på Sydfyn

Valdemars Slot, Baggårdsteatret og sex i skoven. Det er bare nogle af de kulturoplevelser, der fremgår af et spritnyt kulturkatekismus.

I det sydfynske har forstandere for Verdens Største Højskole helt styr på det med kulturoplevelser. Og med et nyt kort, giver højskolen alle andre mulighed for også at kunne holde styr på kulturoplevelserne i området.

- Vi vil fortælle, hvor fantastisk her er. Vi vil have det ned på papir, fortæller Desiree Ulrich, indehaver af Bandit Productions og forstander for Verdens Største Højskole.

På kulturkortet, som kan ses på billedet øverst, kan man både finde inspiration til gode madoplevelser, teateroplevelser og de lidt mere utraditionelle kulturoplevelser.

- Sex i skoven på Sydfyn er virkelig noget helt særligt, og derfor har vi vurderet, at det er meget vigtigt, at det er med på kortet. Det er ingen joke, understreger Desiree Ulrich.

Verdens Største Højskole er en sammenslutning af kulturpersoner, og deres kulturguide er inspireret af Svendborg Kommune, som har haft en kulturkanon undervejs siden 2014. Men kommunen ryster ikke i bukserne over konkurrencen.

- Der er nogle ting, der går igen i de to kulturguides. Men jeg synes, at højskolens kulturkatekismus har nogle svagheder. For det første er det en meget lille kreds, der har været involveret, og for det andet har de ikke rigtig foretaget nogle fravalg, siger Henrik Nielsen, formand for Kulturudvalget i Svendborg Kommune.

Men en anden af højskolerns 16 forstandere tager kritikken med ophøjet ro.

- Vi har valgt fra i kulturtilbuddene, men vi har fokus på mangfoldighed. Så vi har prøvet at lave et kort, der dækker bredt, forklarer Claus Bjerregaard, leder af Kulturhus Svendborg og forstander for Verdens Største Højskole.

En ting er helt sikkert. Kommunens kulturkanon kommer ikke til at indeholde et punkt, der hedder 'sex i skoven'.

- Det må være op til de enkelte, om de vil have den fornøjelse. Jeg ser det ikke som et element i en kulturkanon, lyder det fra Henrik Nielsen.