I det fynske folks tjeneste

Høje huspriser i Svendborg

Huspriserne i Svendborg er steget eksplosivt. På bare ét år er priserne steget med op til 20 procent.

Voldsomt stigende huspriser i Odense

I dag offentliggør Realkreditrådet tallene for, hvordan prisudviklingen på boligmarkedet har været i første kvartal 2008, skriver Berlingske Tidende.

Tallene er ventet med stor spænding, fordi det er de første officielle tal for årets første kvartal på alle boliger, der er ydet realkreditlån til - omkring 80 procent af alle bolighandler i Danmark.

Danmarks største ejendomsmæglerkæde, Home, har i en ny opgørelse sammenlignet de aktuelle salgspriser for de første tre måneder i 2008 med samme periode for et år siden. Netop fordi Home sidder på så stor en del af markedet - 25 procent - ligger resultatet erfaringsmæssigt meget tæt på Realkreditrådets. 

Svendborgensernes huse er steget 15-20 procent, mens viborgensere og vejlensere har huse som i dag er 10-15 procent mere værd. Faktisk er huspriserne i 16 af de 25 største danske byer i plus i forhold til for et år siden.

De største prisfald er sket i Høje-Taastrup og Hillerød. Her er der ifølge Homes prisstatistik barberet 15-20 procent af prisen på bare et år. I København og Kolding har husejerne mistet 10-15 procent af deres friværdi.