Hvem stjæler en cykel der råber?

Sådan tænkte John Nielsen, efter han så et indslag om cykeltyverier på TV 2/FYN.

En ny cykelalarm, der råber: Hjælp, jeg er blevet stjålet! kan måske snart se dagens lys.

I hvert fald har John Nielsen fra Thurø opfundet og fået patent på en særlig cykelalarm, der skal signalere kraftigt når en cykeltyv lister afsted med cyklen.

- Hvem gider køre på en cykel der hyler eller råber, hjælp hjælp, jeg er blevet stjålet, spørger John Nielsen.

John er VVS installatør og ikke opfinder som sådan, men han så et indslag på TV 2/FYN, hvor Fyns Politi snakkede om store problemer med cykeltyverier.

Det fik ham til at tænke over, at man burde kunne lave en anordning, der gjorde det mindre attraktivt at stjæle en cykel.

- Jeg tænke, det kan da ikke passe, at der ikke er noget man kan gøre, og så kom jeg på den her idé, som jeg nu har fået patent på, siger John Nielsen.

Ideen går kort fortalt ud på, at når du man rundt på pedalerne, laver alarmen strøm via kranken op til en kondenssator, som således giver strøm til et print og lydgiver, der kan hyle med en lyd eller råbe, jeg er stjålet.

Alarmen er integreret i cyklen, så den ikke kan afmonteres.

Penge er problemet

John Nielsen har allerede fået flere tilkendegivelser på, at hans ide ikke er helt tosset, nærmest tværtimod:

- Der er flere, der har sagt, at de synes min idé er genial, men problemet er at finde nogen, der vil putte penge i projektet.

Det ærgrer John Nielsen, at penge skal være bremsen på hans cykelalarm, for han mener, der potentielt kan være arbejdspladser i at fabrikere hans cykelalarm.

Samtidig erkender han, at cykelalarmen kun fungerer overfor simpelt brugstyveri af cykler.

- Langt de fleste cykeltyverier er jo simpel brugstyveri, hvor en stjæler en cykel til at køre fra A til B. Her vil alarmen nok afskrække de fleste til at snuppe en cykel, der ikke er deres. Men de organiserede cykeltyverier, hvor cyklerne eksempelvis bliver samlet op af en bil og brugt til reservedele, kommer man aldrig til livs, slutter John Nielsen.