Igen: Tåsinge-arkitekter får pris på en halv million kroner

Mette Tony og Mads Bjørn Hansen fra Praksis Arkitekter på Tåsinge har modtaget Danmarks største arkitekturpris.

For anden gang siden årsskiftet bliver der sat pris Tåsinge-arkitekterne Mette Tonys og Mads Bjørn Hansens arbejde.

I januar modtog arkitekterne i Praksis Arkitekter Betonelement-Prisen og Utzon-statuetten for deres transformation af Frihavns Tårnet - en gammel DLG-kornsilo i Københavns nye mondæne kvarter, Nordhavn.

Nu har Mette Tony og Mads Bjørn Hansen modtaget Nykredits Arkitekturpris og 500.000 kroner.

Nykredits Fonds arkitekturpris er uddelt siden 1987 og er den største arkitekturpris i Danmark. Den tildeles arkitekter, som gennem deres værker har gjort noget særligt for arkitekturen.

Prisen blev uddelt tirsdag aften ved et arrangement i Nykredits hovedsæde på Kalvebod Brygge. Kulturminister Mette Bock overrakte priserne.

Sanseligt og poetisk

Mette Tony og Mads Bjørn Hansen tildeles prisen og de 500.000 kroner personligt. 

Formanden for prisudvalget, Kristian Lars Ahlmark, arkitekt og partner hos Schmidt Hammer Lassen Architects, begrundede valget af Praksis Arkitekter således:

"Gennemgående for hele deres produktion, er en stor forståelse og viden omkring arkitektonisk og håndværksfaglig kunnen og tradition, samt et meget tydeligt greb om det sanselige og poetiske. Deres huse fortaber sig aldrig som diagrammatiske udsagn, men tager beskueren helt tæt på gennem et højt gennemarbejdet materialevalg og detaljebevidsthed. Det er bygninger man får lyst til at røre ved og være tæt på. Det er i dette krydsrum mellem ånden og håndværket at deres arkitektur fremelskes".

Prisudvalget består foruden formanden af Dan Stubbergaard, arkitekt og indehaver af COBE Architechts, Jakob Strømann-Andersen, ledende ingeniør hos Henning Larsen Architechts og Flemming Ibsen, arkitekt og partner hos Tegnestuen Vandkunsten.