Jesper reddede kragefuglen Ravn fra "dødsfælde" i byen: - Den er hårdt påvirket

En nødstedt kragefugl, et ventilationsanlæg og en mand med en mission. Det var ingredienserne i en aktion, der endte med at redde en kragefugl ved navn Ravn fra den visse død.

På Bagergade i Svendborg fløjter Jesper Stig Andersen. Det er onsdag morgen, og mens den fløjtende melodi  blander sig med Bagergades morgenlyde, lander en allike-fugl på Jesper Stig Andersens ene skulder. 

Mand og fugl kender hinanden ganske godt. Og for bare en uge siden reddede Jesper Stig Andersen Ravn, som han kalder kragefuglen, ud af en farlig situation trods meget besvær.

Hans opslag på Facebook de seneste dage er blevet delt hundredevis af gange.

Ved blot et fløjt kan Jesper Stig Andersen kalde på kragen Ravn.
Ved blot et fløjt kan Jesper Stig Andersen kalde på kragen Ravn.
Foto: Peter Salomon

Et frustrerende forløb

Anderledes urolig var Jesper Stig Andersen torsdag eftermiddag, da han ved Odd Fellow Ordenen hørte kragefuglen kæmpe for sit liv.

Lydene kom fra palæets ventilationsanlæg, og frustrationen tog kun til, da han kontaktede logen, og ikke fik lov til at redde den nødstedte kragefugl, som han i øvrigt har opfostret.

Fra Odd Fellow lød det, at det ikke var muligt at tilgå de rør i loftet, hvor kragefuglen Ravn måtte sidde fast.

I et opslag på Facebook skrev Jesper Stig Andersen:

- Torsdag klokken 17.32 meddeler Dyrenes Beskyttelse mig, at fuglen nu er fri. Jeg siger, at det ikke kan passe, men de holder fast, på trods af, at jeg står i haven og kan høre Ravn råbe på hjælp.

Han beskrev, at husets ejer havde fortalt Dyrenes Beskyttelse, at fuglen var fri.

- Så logen har simpelthen løjet over for Dyrenes Beskyttelse for at slippe for mere bøvl. Det er så kynisk og koldt, skrev Jesper Stig Andersen videre i sit opslag.

Kragefuglen Ravn besøger hyppigt Jesper Stig Andersens have.
Kragefuglen Ravn besøger hyppigt Jesper Stig Andersens have.
Foto: Peter Salomon

Den store redningsaktion

Trods flere forsøg på redningsaktioner udefra, var det ikke til at få fat i fuglen.

32 timer efter Jesper Stig Andersen første gang hørte kragefuglen Ravn i ventilationsanlægget, lykkedes det at få adgang til loftet og redde fuglen.

- Efter den kom ud, ville den slet ikke forlade mig. Den var simpelthen så bange og sov på mig hele natten, siger Jesper Stig Andersen og tilføjer:

- Den er stadig hårdt påvirket af det psykisk.

Jesper Stig Andersen fortæller også, at han kunne se flere døde fugle på loftet.

Ifølge ham er de døde fugle han så på loftet et bevis på, at ventilationsanlægget er en dødsfælde for fugle. 

Den lykkelige slutning

Jesper Stig Andersen oplevede ikke, at Odd Fellow Ordenen var villige til at samarbejde. I hvert fald ikke i starten.

TV 2 Fyn har talt med logens overmester Bjarne Hansen, men han ønsker ikke at stille op til interview og svare på spørgsmål. 

- Ventilationsfirmaet Risbjerg er mandag morgen bedt om at sætte net foran ventilationsåbningerne på ejendommes tag, således at lignende situationer ikke opstår i fremtiden, skriver Bjarne Hansen i et skrifteligt svar til TV 2 Fyn.

Desuden skriver han, at de ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Nettet vækker begejstring hos Jesper Stig Andersen.

- Alle Ravns pinsler har ikke været forgæves, fordi nu er der faktisk kommet net på. Det vil sige, at den kommer til at redde en masse fugleliv, siger han og tilføjer:

- Jeg siger mange tak til logen for at gøre det. Så skal jeg ikke frygte at høre flere fugle kradse og kæmpe for deres liv.

Oversigt

    Oversigt