Kamp om titlen som Årets Egnsret

I Svendborg kæmpede mere end 30 retter fra hele landet om titlen som årets egnsret 2007. Blandt finalisterne var to fynske deltagere.

Det er fremtidens delikatesser, der lørdag blev vist frem i Martitimt Centers Pakhus i Svendborg. De 30 egnsspecialiteter er alle udviklet af kokke i samarbejde med lokale producenter, og i løbet af lørdagen blev ni produkter udvalgt til den afgørende finalerunde. I finalerunden deltog fra Fyn Jakob Klitgaard og Erik Hansen med Langtidsbagte sveskeblommer i jomfrurapsolie og Sveskeblommer i fynsk stout øl og Torben Granhøj og Lene True Knudsen med Æblemarmelade.

Vinder fra Sjælland

De fynske finalister: Jakob Klitgaard / Erik Hansen med to produkter: Langtidsbagte sveskeblommer i jomfrurapsolie og Sveskeblommer i fynsk stout øl og Torben Granhøj/Lene True Knudsen med Æblemarmelade
De fynske finalister: Jakob Klitgaard / Erik Hansen med to produkter: Langtidsbagte sveskeblommer i jomfrurapsolie og Sveskeblommer i fynsk stout øl og Torben Granhøj/Lene True Knudsen med Æblemarmelade

Et dommerpanel med blandt andet John Kofod fra Sortebro Kro i Odense smagte sig lørdag gennem blandt andet lammepølser, æblesorbet og sveskeblommer i øl.

Ingen af de fynske produkter kom dog blandt de tre vindere. Vinderen blev Elsebeth Palsgaard-Jensen, Pernille Bigum og Tage Rønne fra Sjælland med Birkesaft m. hindbær. På 2. pladsen kom jyderne
Preben Madsen og Kim Knudsen med Røget Tobis i koldpresset rapsolie fra Region Jylland og 3. præmien blev vunder af Poul Gorell, Birgit og Niels Hansen med Kirkehøjens Limousine med Terrin af Limousine-ungkvæg.

Unikke produkter

- Det var gennemgående produkter af en rigtig god kvalitet. Man kan sige, at dem, der skilte sig ud og gik til finalen, alle var lavet i et tæt samarbejde mellem producent og kok. Det giver meget helstøbte og gennemførte produkter. De tre vindere befandt sig et stykke fra de andre, fordi de var meget gennemtænkte, og de var ikke særligt langt fra forbrugerne. De havde et helt unikt produkt, med en god ide, siger dommer John Kofod fra Sortebro Kro.

Vinderen af finalen fik 10.000 kroner, mens der var henholdsvis 5000 og 3000 kroner til 2. og 3. præmien.

Det var Forbrugerrådet, der stod bag lørdagens konkurrence i egnsspecialiteter.

Oversigt

    Oversigt