I det fynske folks tjeneste

Kaos i FC Svendborg: Hvem bestemmer i klubben?

FC Svendborg har skiftet rundt i klubbens ledelse. Men der er i dag tvivl om, hvem der egentlig står i spidsen for den sydfynske fodboldklub.

00:43

Der sker nyt på den administrative side i FC Svendborg. I et forsøg på at få vendt skuden, skifter klubben rundt i ledelsen. Adam Ringsby Brandt træder et skridt tilbage, og ind kommer Michael Jensen og Jens Bertel Rasmussen. De to har i følge TV 2/FYNs oplysninger taget over som ledere af klubben. Michael Jensen er i  i forvejen formand for amatørklubben, mens Jens Bertel Rasmussen og Adam Ringsby Brandt er partnere i det samme advokatselskab, Bertel Rasmussen Advokater. 

Ingen af de tre personer, der er direkte involveret i formandsrokaden, tager telefonen her søndag, men flere kilder i og omkring klubben bekræfter udviklingen. Andre kilder har dog ikke hørt om udviklingen og går ud fra, at det stadig er Adam Ringsby Brandt, der er formand for klubben. 

Her til eftermiddag sendte klubben en pressemeddelse ud, hvor der står at en styregruppe har overtaget styringen af klubben. Men der er i meddelsen ikke sat navn på, hvem der sidder i styregruppen. 

Sportchef Anders Hjort fortæller fra spillerbussen på vej hjem fra Sjælland:

- Lige nu bestemmer Jens Bertel Rasmussen og Michael Jensen. Adam Ringsby Brandt er ikke trådt tilbage. Han bliver understøttet i ledelsen af klubben af de to andre. 

Den uklarhed i, hvem der bestemmer, må da være utilfredstillende for dig som sportslig chef? 

- Det skal jeg ikke udtale mig om. Jeg formidler kun det sportslige. 

Rod i lønningerne

FC Svendborg har haft problemer med at udbetale løn. Flere sponsorer har ikke været i stand til at betale lovede penge til klubben.  Og den tidligere fodboldlandsholdsspiller Michael Schjønberg, der i juni blev udpeget som ny træner for FC Svendborg i 2. division, har modtaget en fyreseddel. Det sker på grund af en voldsomt presset økonomi i klubben.

- Det her var en fem-årig proces, og vi er på rette vej. Der er mange ting, der skulle korrigeres, og så er det selvfølgelig ærgerligt. Men nu gør vi det her færdigt på en ordentligt måde, sagde Michael Schjønberg til TV 2/FYN forud for dagens kamp. 

Han har ikke overvejelser om at blive genansat, hvis økonomien bedres. 

- Jeg tænker ikke over det. Jeg går ud fra, at man har opsagt mig, fordi det var den eneste mulighed, forklarer han. 

Opsigelsen kommer op til søndagens kamp mod Greve, og træneren har talt med sit hold, for at opsigelsen ikke skal gå ud over indsatsen på banen:

LÆS OGSÅSydfynsk debut: Schjønberg hentede uafgjort

- Jeg har snakket med spillerne og sagt, at fodbold det er her, man kan koble af. Det er et frirum, hvor man kan gøre det man godt kan lide.

Den 49-årige Michael Schjønberg nåede at spille 44 kampe for landsholdet, hvor han scorede tre mål. Gennem sin karriere har han også rundet OB, men størstedelen af årene har han snørret støvlerne syd for grænsen for at spille på de tyske baner.  

Michael Schjønberg tiltrådte 1. juli for at stå i spidsen for den sydfynske klub, der havde sikret sig en ny sæson i 2. division. Før han kom til Svendborg, var han træner for Nest-Sotra i Norge. Med fyresedlen fra FC Svendborg står han nu uden job fra jul.