Kenyanere lærer af fynske gymnasieelever

15 kenyanske studerende var i den forgangne uge på besøg hos en dansk gymnasieklasse for at lære om det danske samfund. Men det er ikke kun kenyanerne, der er blevet klogere. Det er danskerne også.

Oure Kostgymnasium har en ambition om at gøre deres elever til verdensborgere, og besøget fra Kenya skal være med til at ruste eleverne.

- Man kan ikke blive verdensborger, hvis vi ikke snakker med andre end os selv, siger rektor Allan Kruse fra Oure Kostgymnasium.

De 15 elever har sammen med eleverne på kostgymnasiet diskuteret statsdannelse, bureaukrati og korruption - og selv der er store forskelle på Kenya og Danmark, så har ugen lært eleverne at der er mere der binder dem sammen end adskiller dem.

- Vi er ens på mange områder, og det har været nemt at samarbejde med dem. Det virker utrolig godt, siger Signe Nielsen, der er elev på skolen.

- Selvom vores kultur og hudfarve er forskellig, så har vi lært, at når dagen er omme, så er vi de samme og vi er forbundet med hinanden, siger Esther Karimi fra Alliance High Boys and Girls i Kenya.

Det er meningen, at de danske unge også skal på genvisit i Kenya.