Klimahandling, nu! Svendborgenserne vil råbe kommunalpolitikerne op under march

I Odense, Nyborg og Svendborg afholdtes der lørdag Folkets Klimamarch. Der mangler handling fra kommunerne, mener dagens fremmødte.

- Hvad vil vi have?

- Klimahandling!

- Hvornår vil vi have det?

- Nu!

Sådan lød det lørdag i Svendborgs gader, da borgere fra kommunen samledes for at gå en tur for klimaet i forbindelse med den landsdækkende begivenhed Folkets Klimamarch.

- Når vi samles til forskellige marcher rundt i hele landet, så viser vi et enormt stort initiativ og viser, at kommunalvalget i år er et klimavalg, forklarer en af initiativtagerne bag marchen i Svendborg, Freya Skriver Møller.

Freya Skriver Møller havde ansvaret for at sætte marchen i gang fra Krøyers Have.
Freya Skriver Møller havde ansvaret for at sætte marchen i gang fra Krøyers Have.
Foto: Ole Holbech

I alt blev Folkets Klimamarch afholdt i 25 byer landet over. På Fyn også i Odense og Nyborg.

Freya Skriver Møller forklarer, at formålet med marchen er at synliggøre ønsket om mere klimahandling og samtidig kræve, at politikerne også begynder at tænke klima ind i kommunerne.

Krav til kommunerne

Fremmødte søger inspiration fra politikerne

To af de fremmødte til klimamarchen i Svendborg var Gorm Agger Hansen og William Mikkelsen.

- Jeg synes altid, det er vigtigt, at vi som borgere går ud og markerer, at vi vil noget andet, end det politikerne gør, for politikerne gør jo ingenting, siger William Mikkelsen.

Gorm Agger Hansen (tv.) og William Mikkelsen var to af deltagerne til klimamarchen i Svendborg.
Gorm Agger Hansen (tv.) og William Mikkelsen var to af deltagerne til klimamarchen i Svendborg.
Foto: Ole Holbech

For kompagnonen skyldes dagens deltagelse den opbakning fra politikerne, han mener, der mangler for, at svendborgenserne omdanner sig til en mere klimabevidst hverdag:

- Vi kan have nogle politikere, som begynder at hjælpe os her i byen til at handle klimabevidst og i det hele taget opfordre os til at gå den vej som befolkning, siger Gorm Agger Hansen.

- Det vil jeg gerne have, at politikerne også bidrager med.

Af konkrete tiltag nævner initiativtager Freya Skriver Møller både mere urørt skov samt gratis eldrevne busser. Uanset tiltag forventer hun handling fra de kommende byrådsmedlemmer:

- Jeg håber da, at det viser, at det er noget, der skal tages seriøst, og at der faktisk er en masse mennesker, der har brug for, at der bliver taget noget ansvar i kommunerne, siger hun.