I det fynske folks tjeneste

Kørte langt over 200 kilometer i timen - politiet havde svært ved at følge med

En spirituspåvirket bilist kørte over 200 kilometer i timen på Svendborgmotorvejen mandag aften. Han står til at miste kørekortet. 

Føreren af bilen blev målt til at have en promille på 0,85. Foto: Kim Matthai Leland/Rigspolitiet

Mandag aften stoppede Fyns Politi en vanvidsbilist, der blev målt til at have kørt langt over 200 kilometer i timen på Svendborgmotorvejen. Derudover var bilens fører spirituspåvirket, oplyser Fyns Politi.

Læs også Mandag er det slut: Odenses farligste kryds nedlægges

Bilisten kørte så stærkt, at patruljen havde svært ved at indhente bilen, men ved Svendborg Nord-afkørslen bremsede den ned og kørte af motorvejen ind mod Svendborg. Patruljen havde i mellemtiden fået hjælp fra andre patruljer, så det lykkedes at få stoppet bilisten. Ud over føreren så befandt der sig en passager i bilen. 

- Vi skal ikke finde os i, at vanvidsbilister gør vores veje utrygge. Med denne sag har vi siden midten af november haft otte sager med vanvidskørsel i politikredsen. Det er helt og aldeles uacceptabelt – og bilisten fra i aftes var til og med påvirket af spiritus , siger politidirektør Arne Gram i en pressemeddelelse.

- Jeg må på det skarpeste appellere til at udvise ansvarlighed, når man sætter sig bag rattet. Høj hastighed koster liv, og derfor skal vi have stoppet vanvidsbilisme nu, fortsætter politidirektøren i Fyns Politi. 

Mister kørekortet 

Føreren af bilen blev målt til at have en promille på 0,85. Promillen bliver endelig fastlagt ved en efterfølgende blodprøve.

Læs også Løber du i den forkerte side?

Det ligger endnu ikke fast, hvilken bøde vanvidsbilisten står det. 

Ved 200 kilometer i timen på en motorvejsstrækning med en tilladt hastighed på 130 kilometer i timen vil bøden være på 7.000 kroner plus en ubetinget frakendelse af kørekortet. Hertil skal lægges en bøde for spirituskørsel.