I det fynske folks tjeneste

Kraftigt blæsevejr forkorter PostNord Danmark Rundt-etape på Fyn

Onsdagens etape af cykelløbet PostNord Danmark Rundt, der køres på Fyn, er blevet forkortet med 15 kilometer på grund af vejret.

Sidste års vinder af Danmark Rundt, Michael Valgren (lyseblå trøje), har gode cykelminder fra Fyn. I 2014 blev han dansk mester i Faaborg. Nu misser han en tur rundt på Tåsinge på grund af stormen. Foto: Thomas Sjoerup / Scanpix

Den mulige septemberstorm har fået konsekvenser for cykelløbet PostNord Danmark Rundt, der onsdag kører 2. etape med start i Svendborg og mål i Odense.

På grund af blæsevejret har løbsledelsen besluttet at forkorte etapen med 15 kilometer.

Feltet skal derfor ikke over Svendborgsundbroen og en tur rundt på Tåsinge, som det ellers var planlagt.

- Der er målt kraftige vindstød på broen, som ligger ubeskyttet højt. Derfor har vi truffet beslutningen om at afkorte etapen med 15 kilometer. Ruten fører derfor ikke rytterne rundt på Tåsinge. Rytternes sikkerhed kommer først, siger løbsdirektør Jesper Worre på PostNord Danmark Rundts Twitterprofil.

2. etape var oprindeligt på 184 kilometer med start i Svendborg og mål i Odense.

Neutraliseret

På sportsdirektørernes opfordring har arrangørerne desuden valgt at neutralisere yderligere 30 kilometer af etapen. Dermed er angreb forbudt, indtil feltet når til Faaborg, hvorfra de har godt 70 kilometer fra mål.

Der skulle til gengæld være masser af muligheder for angreb netop når feltet rammer Faaborg, hvor de skal en tur gennem Svanninge Bakker.

Her har løbets forsvarende vinder, den danske Astana-rytter Michael Valgren, særdeles fine minder. I 2014 vandt han suverænt det danske mesterskab og dannebrogstrøjen efter et angreb på flere af de selvsamme veje, som feltet på dagens etape skal køre på.

Vindfølsomme køretøjer

På både Langelandsbroen, Svendborgsundbroen og Storebæltsbroen blæser det lige nu voldsomt, og Vejdirektoratet fraråder derfor vindfølsomme køretøjer at passere broen.

På Storebæltsbroen forventes vinden at være aftaget så meget, at man fra klokken 19 kan passere broen med vindfølsomme køretøjer. 

00:24

Starten på onsdagens etape gik på Torvet i Svendborg klokken 13.05.

Luk video