I det fynske folks tjeneste

Krisemøde om Svendborgs skoler

Tiltagende offentlige protester fra lærere og meldinger fra politikere om eventuelt at udsætte dele af den nye skolestruktur har fået borgmester Curt Sørensen (S) til at indkalde til hastemøde søndag for gruppeformændene for samtlige byrådets partier.

Svendborgs borgmester Curt Sørensen indkalder søndag gruppeformændene i byrådet til krisemøde om skolerne.

Curt Sørensen afviser, at der er noget usædvanligt i at lynindkalde samtlige gruppeformænd til møde en søndag formiddag.

- Der sker jævnligt, at jeg holder møde med gruppeformændene", siger han til Svendborgs Netavis.

Curt Sørensen siger, at han på mødet vil "præcisere overfor gruppeformændene, hvad det er for beslutninger, der er truffet".

Mødet kommer tre dage før, Udvalget for Børn og Unge skal behandle yderligere en række dele af den nye skolestruktur, som skal træde i kraft, når skolerne åbner et nyt skoleår efter sommerferien.

Det drejer sig bl.a. om helhedsskolen, og det drejer sig ikke mindst om ressourcetildelingen til skolerne.

Både Venstres gruppeformand Lars Erik Hornemann og Liste T's Arne Ebsen siger til netavisen, at de er åbne for at diskutere, om dele af ændringerne skal udskydes et år - sådan som bl.a. mange skolelærere på det seneste har udtrykt ønske om i offentlige udtalelser.

- Man skal passe på, at man ikke bliver så principfast - eller stædig, om du vil - at man bare afviser alle de argumenter, som er kommet frem. Jeg synes, man skal lytte til dem og overveje, om der er fornuft i nogle af dem, siger Lars Erik Hornemann.