Kronprinsen testede VM-ruten: - Svendborg kan være stolte

Kronprins Frederik bliver protektor for cykelløbet Multisport World Championships Festival i Svendborg til sommer.

Kronprins Frederik har selv testet ruten i det sydfynske i forbindelse med, at han bliver protektor på sportsbegivenheden, der deltagermæssigt bliver den største sportsevent på Fyn nogensinde.

- Jeg synes, det var en fantastisk oplevelse at køre ruten. Svendborg kan være stolte af det, de præsenterer festivaldeltagerne for, hvad angår naturoplevelser og bynære områder. Vi starter i byen og kommer lynhurtig ud i naturen, som jo nærmest er byens baghave, siger kronprins Frederik i en pressemeddelelse fra arrangørerne.

quote Som positiv og glad triatlet synes jeg, det er flot, at man afholder ITU World Championships Festival her på Fyn. Der er masser af entusiasme lokalt, så det skal nok blive godt

Kronprins Frederik

Festivalen finder sted fra 6. til 14. juli 2018 i byerne Middelfart, Svendborg og Odense. De omkring 5.000 atleter skal dyste i fem discipliner: Duatlon, Aquatlon, Aquabike, Cross Triatlon og Lang Distance Triatlon.

Kæmpe event

Arrangørerne forventer, at eventen vil trække masser af gæster og genere 15.000 overnatninger.

- Det at have et verdensmesterskab er jo selvsagt det største, man kan have. Og så endda i hele fem discipliner. Det er vi meget stolte af. Det er en meget stor mundfuld at være vært for sådan et arrangement, men vi har fået fantastisk støtte fra Sport Event Denmark og Sport Event Fyn, som har gjort deres til, at det har kunne lade sig gøre, siger Mads Freund, der er formand for Dansk Triatlon Forbund.

Festivalen består af både VM-konkurrencer og Open Races med deltagere fra hele verden. Der bliver også mulighed for at deltage i både motionsløb på kortere og mere alternative distancer.

- Som positiv og glad triatlet synes jeg, det er flot, at man afholder ITU World Championships Festival her på Fyn. Der er masser af entusiasme lokalt, så det skal nok blive godt. Vi i Danmark er rigtig gode til at afholde sportsbegivenheder. Vi er gode til at give noget opbakning på standene så at sige, siger Kronprins Frederik.

Se tv-indslag om kronprinsens besøg i Svendborg fra kommunikationsbureauet "Kompress"