I det fynske folks tjeneste

Kvinde betalte for fremmed mands strøm

En fynsk kvinde har gennem flere år betalt elregningen for en fremmed person.

Den fynske kvinde har i lang tid betalt for at en fremmed person kunne have køleskab, tv og tørretumbler kørende, skriver 3F.dk.

Sagen begyndte den 1. november 2011, hvor Fynske Bank ved en fejl tilmeldte betalinger for en tredjemand. I begyndelsen af februar 2015 opdagede kvindens søn, at der blev betalt elregninger for en fremmed mand fra kvindens konto.

Kvinden klagede til Fynske Bank, og banken tilbagebetalte pengene for 2014. Men banken afviste at at godtgøre betalingerne fra før 2014.

Fynske Bank henviste til bankens vilkår,  der fastlægger, at klageren skulle henvende sig til banken snarest muligt efter, at hun blev bekendt med en fejl, dog senest 13 måneder efter betalingsdagen.

Men nu har Pengeinstitutankenævnet afgjort, at banken skal erstatte en del af kvindens tab. I alt skal hun have 8.767 kroner tilbage fra banken. Det skriver Fagbladet 3F.

Der har tidligere været lignende sager, hvor banker begår fejl, sådan at kunder kommer til at betale andres regninger. Men bankernes organisation, Finansrådet, har ikke umiddelbart en løsning.

- Banker begår også fejl. Men når man ser i forhold til det store antal transaktioner, så sker det forholdsvis sjældent, siger juridisk direktør Kenneth Joensen fra Finansrådet til 3F.dk.

Finansrådets bedste råd er, at kunder tjekker deres Betalingsservice og kontoudtog.

Klageansvarlig Mette Knudsen fra Fynske Bank oplyser til 3F, at banken retter sig efter afgørelsen fra ankenævnet og betaler pengene til kvinden.