Landsholdslegende stod i spidsen, da Thurø-veteraner mødte tysk kæmpe

Selveste FC Bayern München kiggede forbi Thurø lørdag, og holdet fik helt ekstraordinært lokket en fynsk, tidligere Bayern-stjerne i støvlerne igen. På Thurøs bænk havde man hevet en dansk Ballon d'Or vinder ind.

Lørdag regnede det på Thurø. 

Det gjorde det også på Fyn, Langeland, Ærø og i alle andre afkroge af TV 2 Fyns dækningsområde. 

På Thurø regnede det bare på flere måder - med store fodboldnavne og med en stor fodboldklub på visit. 

Thurøs veteranfodboldherrer bød Bayern Münchens 'Grand Old Masters' op til senior-'dans' på den lille ø, og det havde trukket nogle hundrede lokale - og et par Bayern München-fans på det lille hyggelige stadion bag Thurøhallen.

'Spurven fra Vejle' på trænerbænken

Det nok største fodboldnavn på Thurø denne lørdag er dansk og kommer fra Vejle - og så er han som den eneste danske spiller kåret som 'Europas bedste' tilbage i 1977. 

Selveste Allan Simonsen havde takket ja til en tjans som assistenttræner for thurøboerne, og det er faktisk ikke første gang, han agerer træner for dem.

- Jeg var så heldig at få lov at deltage for to år siden mod FC Barcelona, og så gentager vi forhåbentlig succesen, siger Allan Simonsen, der selv har har spillet i en årrække i den tyske Bundesliga for Borrussia Mönchengladbach fra 1972 til 1979.

Allan Simonsen var Thurøs forlængede trænerarm mod Bayern München. Her sammen med cheftræner Peter Laulund
Allan Simonsen var Thurøs forlængede trænerarm mod Bayern München. Her sammen med cheftræner Peter Laulund
Foto: Kasper Buch Petersen

Derefter gik turen til FC Barcelona - og derfor var det jo nærliggende for to år siden at hente legenden ind som træner til old boys-kampen på Thurø dengang, og det var altså en så stor succes, at han igen har taget turen fra Vejle og til det sydfynske ø-hav.

- Nu kommer jeg ikke særligt meget ud til sådanne arrangementer, og jeg kender Ulrik (Sand Larsen, tidligere divisionsspiller i Svendborg fB og arrangør af kampen, red.) særdeles godt og er gode venner med ham og det samme med Søren (Laulund, arrangør og træner, red.). Så det var ikke svært at sige ja til, siger Allan Simonsen.

Lokket på banen igen

Allan Simonsen og Ulrik Sand Larsen var ikke de eneste fodboldkoryfæer, der prydede græstæppet både indenfor og udenfor kridtstregerne. Viggo Jensen, der har en fortid i netop FC Bayern München, fik også nogle minutter på banen - vel at mærke for det tyske 'Grand Old Masters'-hold. 

Det var slet ikke meningen, at Viggo Jensen skulle trække i støvlerne igen, men i selskabeligt lag, kan de fleste overtales til det meste. Således også 76-årige Viggo Jensen.

- Jeg var sammen med de andre spillere i går, hvor vi spiste sammen, og nu har jeg de her støvler, der er lidt for små, siger Viggo Jensen med henvisning til, at den pludselige overbevisning om at skulle deltage i kampen betød, at han skulle ud og låne fodtøj til kampen.

Godt og vel et kvarter fik han på banen, og ved stillingen 0-0 lod han sig udskifte - så at sige. For Viggo Jensen fungerede som en slags ekstra spiller på banen for tyskerne.

- Ja, nu skal jo passe på det ikke bliver for lang tid (på banen, red.), siger Viggo Jensen lettere forpustet, men smilende i sekunderne efter han forlod banen.

Kampen endte i øvrigt 3-1 til de sydtyske gæster, men det var sekundært på en lørdag, hvor hyggen og samværet var i højsædet.


Oversigt

    Oversigt