I det fynske folks tjeneste

Løftebrudsanklage klæber til regeringen

Carsten Hansens (S) underskrevne valgløfte om at bevare akutfunktionen i Svendborg fortsætter med at spøge.

Carsten Hansen var tirsdag i samråd.

Snakken om den såkaldte løftebrudsregering er langt fra slut endnu.

Det må være konklusionen, efter Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, tirsdag havde indkaldt til samråd om det brudte valgløfte om at bevare en akutfunktion i Svendborg.

- Der er stadigvæk en lang række spørgsmål, som vi ikke har fået svar på. Blandt andet om den Socialdemokratiske ledelse bakkede op om Carstens Hansens valgløfte, siger Sophie Løhde.

Sidste år skrev minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), under på, at Svendborgs akutfunktion ville blive bevaret, hvis en ny regering kom til.

På nuværende tidspunkt ser det dog ikke ud til, at det bliver tilfældet.

- Det er stadig min holdning, at der skal være to akutfunktioner på Fyn, siger Carsten Hansen, som ikke fortryder, at han sort på hvidt leverede det konkrete valgløfte.

Han understreger dog, at han bakker op om regeringens holdning. Her vil man tage penge fra et nyt supersygehus i Odense, hvis akutfunktionen i Svendborg bevares.

Principiel sag

Sophie Løhde kalder sagen for principiel.

- I Danmark har vi fået en regering, der i den grad er parat til at gøre hvad som helst og love hvad som helst med det ene formål at komme på bagsædet af en ministerbil.

- Det er trist, at politikere har så lidt respekt for de vælgere, som har valgt dem. Det er ikke noget kønt syn, lyder det fra Sophie Løhde.

- Men I går jo ikke selv ind for, at akutfunktionen i Svendborg skal bevares. Så er det ikke bare et politisk drilleri?

- Jeg synes ikke, det er et politisk drilleri at bede andre mennesker, som i en valgkamp har lovet det ene, det andet og det tredje, og som så løber fra det hele lige så snart, de kommer til fadet, om at forklare, hvad de egentlig vil foretage sig, siger Sophie Løhde.

Der forhandles i øjeblikket mellem regering og regionsrådet om en sygehusløsning.