I det fynske folks tjeneste

Lundsgaard skifter til Liberal Alliance

Det forhenværende konservative folketingsmedlem Jørgen Lundsgaard fra Svendborg skifter parti og bliver medlem af Liberal Alliance.

Jørgen Lundsgaard bliver partiets spidskandidat i Svendborg byråd.

Jørgen Lundsgaard sad i Folketinget for Konservative i perioden fra 2009-2011, hvor han kom ind som afløser, da Bendt Bendtsen blev valgt til Europa-Parlamentet.

I Folketinget var Lundsgaard blandt andet Konservatives energiordfører. Nu skifter han til Liberal Alliance, skriver Altinget.dk.

- Jeg har været konservativ i mange år, men jeg føler mig godt hjemme hos Liberal Alliance. Det er et erhvervsvenligt parti, som også er socialt bevidst, siger han til Altinget.dk.

Lundsgaard har siddet flere år i byrådet i Svendborg for Konservative. I efteråret valgte Lundsgaard imidlertid at blive løsgænger, fordi partiet ikke længere ømskede at have ham som spidskandidat til næste komunalvalg.

Nu bliver Lundsgaard Liberal Alliances spidskandidat til efterårets kommunalvalg, og selv tror han, at han har gode chancer for valg.

- Jeg er kendt som en stemmesluger i Svendborg. Hvis jeg ikke kan trække et mandat, så har jeg ikke gjort mit arbejde godt nok, siger han.

Med Jørgen Lundsgaards partiskifte har Liberal Alliance i alt 19 byrådsmedlemmer.