To mænd dømt for tyveri fra bankers døgnbokse

Tre var tiltalt i en sag om døgnbokstyverier fra blandt andet Svendborg. To skal i fængsel, mens en er blevet frikendt af retten.

Retten i Randers besluttede fredag, at to mænd på 45 og 24 år skal straffes med fængsel for en række tyverier fra pengeinstitutters døgnbokse.

Mændene var tiltalt for at have stjålet eller forsøgt at stjæle 1,23 millioner kroner fra døgnbokse i Svendborg, Esbjerg, Grindsted og andre steder.

En tredje mand, der er 64 år, og som var tiltalt for at have deltaget i nogle af tyverierne, blev frifundet af retten.

Sagen har været under behandling i retten i nogle måneder og blev forsinket, da mændenes forsvarere satte spørgsmålstegn ved, om politiet ulovligt havde tilbageholdt oplysninger om efterforskningen for dem. I marts gav retten dem ret i det.

Retten pålagde dengang politiet at fremlægge mere materiale, blandt andet fik forsvarerne lov til at se resultaterne af samtlige politiets gps-overvågninger af de tiltalte i sagen.

Ifølge anklageskriftet lykkedes det i et par tilfælde mændene at stjæle penge fra døgnbokse, mens deres forsøg på tyveri ved at aflure koder eller fiske penge ud af boksen mislykkedes.

I et tilfælde smurte de ifølge anklagemyndigheden boksens tastatur ind i et stof i håb om bagefter at kunne aflæse koden. Men også det mislykkedes.

Den 45-årige Jan Andresen blev af retten idømt en fængselsstraf på to år. Den anden dømte, en mand på 24 år, skal i fængsel i et år og ni måneder.