I det fynske folks tjeneste

Måling: Rødt flertal i Svendborg

Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann kan godt begynde at se sig om efter et andet job. Byens næste borgmester hedder Curt Sørensen og har et solidt rødt flertal bag sig. Det spår en meningsmåling.

02:12

Hvis meningsmålingen får ret, så hedder Svendborgs næste borgmester Curt Sørensen

1 af 3

Meningsmålingen, der er lavet af TNS Gallup for Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og TV 2/FYN, forudser en mandatfremgang til socialdemokraterne fra 8 til 11.

Som i andre kommuner stormer SF også frem i Svendborg og står til at få fem pladser mod to nu. Det giver venstrefløjen et komfortabelt flertal på 16 mandater mod 13 til de borgerlige.

- Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for. Men det er kun en prognose og der kan ske det at nogen glider i bananskræl politisk set. Så det er for tidligt at glæde sig, lyder det fra den måske næste borgmester i Svendborg, socialdemokraten Curt Sørensen.

Ikke slået endnu

 

Venstre må indkassere en tilbagegang på to mandater til ni pladser i byrådet, mens både De Konservative og Dansk Folkeparti bevarer deres to pladser.

- Sidste gang var vi også bagud hele vejen, derfor er jeg ikke overrasket over denne måling. Men vi har otte dage endnu til at vende billedet, men det bliver tæt og afsindigt spændende, siger borgmester Lars Erik Hornemann (V).

Både De Radikale, Sydfyns Borgerliste, Tværsocialisterne og Enhedslisten står til at ryge ud af byrådet, men tilbagegangen for småpartierne bliver rigeligt opvejet af fremgangen for SF og Socialdemokraterne, som til sammen har klart flertal.

- Det er rigtigt skønt og dejligt at være SFer i øjeblikket. Vi vil noget andet end det siddende byråd og jeg tror vælgerne belønner os for det arbejde vi har lavet lokalt de seneste år, siger SFs spidskandidat Bruno Hansen.

Målingen: