Miljøminister genåbner sag om færgesænkning

Der er nu en chance for, at det sydfynske projekt om at sænke den gamle Ærøfærge kan realiseres. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil kigge på sagen igen, siger hun til TV 2/FYN.

Hidtil har ministeren ved flere lejligheder afvist at give tilladelse til, at man kan bruge den gamle færge som et kunstigt rev til dykkere, på baggrund af afgørelser fra diverse myndigheder.

Men med SF's støtte til de borgerliges forslag om, at projektet bør gennemføres alligevel, var der udsigt til, at regeringen kom i mindretal i sagen.

Nu siger Kirsten Brosbøl (S) da også, at hun nu er villig til at kigge på det en gang til.

- Naturturisme har henvendt sig igen med nye oplysninger, der gør, at vi nu skal behandle sagen på ny, siger Kirsten Brosbøl til TV 2/FYN.

Minister: Der er kommet nye oplysninger

2504 skib

Ministeren afviser, at hun nu skulle have ændret mening i sagen. Hun henviser til, at den oprindelige beslutning om afslag fandt sted under den tidligere Transportminister.

- For at åbne sagen igen krævede det nye oplysninger, og det har jeg fået i et brev fra Naturturisme. De er kommet med en række nye oplysninger blandt andet i forhold til miljøpåvirkningen, og den mængde bly der vil blive tilført havet. Desuden har de gjort opmærksom på, at der også er uddannelsesmæssige formål med projektet, siger Kirsten Brosbøl.

Vil have nye retningslinjer

Sideløbende med at sagen genåbnes, slår miljøministeren fast, at der skal udarbejdes beslutningsgrundlag for, hvordan man fremover behandler lignende sager om kunstige rev.

- Det er meget afgørende for mig, at vi ikke åbner en ladeport, som kan gøre, at havet skal bruges som losseplads og man bare kan sænke hvad som helst under havets overflade, siger hun.