I det fynske folks tjeneste

Mor nægter drab - erkender, at hun hængte sin treårige søn

En ung kvinde er tiltalt for at have dræbt sin treårige søn ved kvælning. Retssagen startede torsdag, hvor hun nægter sig skyldig i manddrab.

Opdatering: Moren har torsdag forklaret i Retten i Svendborg, at hendes treårige søn er død ved, at hun hængte ham, men hun nægter drab. 

I juli 2016 blev en treårig dreng fundet kvalt i Svendborg. Barnets mor, den dengang 23-årige kvinde fra Eritrea, er tiltalt for manddrab. Det fremgår af anklageskriftet.

Retssagen starter torsdag ved Retten i Svendborg. Ifølge anklageskriftet skulle den 23-årige mor have dræbt sin søn ved kvælning den 27. juli 2016 mellem klokken 8 og 13. 

Læs også Treårig dreng kvalt i Svendborg - mor er varetægtsfængslet

Drengen blev fundet død samme dag klokken 13.40. Her fik politiet en anmeldelse fra ambulancepersonale og en læge om, at barnet var fundet død i en lejlighed i Sanddalsparken i Svendborg.

Politi: Mor erkendte kvælning under afhøring

Ifølge vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi var det barnets pårørende, der havde tilkaldt ambulancen. Personalet forsøgte forgæves at genoplive barnet.

Barnets mor havde været alene hjemme med barnet om formiddagen. Til politiet kunne hun ikke umiddelbart redegøre for barnets pludselige død. Til sidst i afhøringen, der foregik med tolk, erkendte hun ifølge politiet, at hun havde kvalt sit barn. Hun blev efterfølgende anholdt. 

Ved grundlovsforhøret dagen efter blev den 23-årige kvinde varetægtsfængslet i fire uger. Her nægtede hun sig skyldig.

En obduktion har efterfølgende vist, at den treårige drenge døde som følge af kvælning.

Manddrab kan medføre en straf fra fem års fængsel til livstid. Ifølge anklageskriftet lægger anklageren op til en anbringelsessdom på ubestemt tid og udvisning af Danmark for bestandig. Der forventes dom 3. november.