I det fynske folks tjeneste

Musik skal redde 116 år gammelt forsamlingshus fra lukning

Forsamlingshuset i Vester Skerninge er lukningstruet, og derfor har en nyvalgt bestyrelse arrangeret en støttekoncert, så det over 100 år gamle forsamlingshus kan bestå. 

00:33

Otte bands optræder gratis til Rock i Huset, som er en støttekoncert til fordel for det gamle forsamlingshus i Vester Skerninge. Video: Anders Høgh / TV 2/Fyn

Siden 1903 har Vester Skerninge Forsamlingshus været et lokalt samlingspunkt i byen, men nu er det gamle forsamlingshus meget tæt på at måtte kaste håndklædet i ringen, fordi økonomien ikke hænger sammen. 

Læs også Vælgermøde skal sparke liv i Katterød Forsamlingshus

Det fortæller Dan Koch-Hansen, der er ét af fire bestyrelsesmedlemmer i den nye nødbestyrelse, som trådte til den 7. juli. 

- Det står rimelig snævert til. Da vi overtog forsamlingshuset som ny nødbestyrelse i juli måned, da havde vi 3.000 kroner tilbage på kontoen. Derfor har vi virkelig lagt os i selen for at få nogle arrangementer nu her, forklarer han. 

Støttekoncert skal skabe nyt liv 

Derfor skal der rettes op på økonomien, så forsamlingshuset også i fremtiden kan være et naturligt samlingspunkt for beboerne i Vester Skerninge. 

Første trin i redningsplanen, som den nye bestyrelse har udtænkt, er en støttekoncert lørdag, hvor otte bands og artister optræder gratis i otte timer. Arrangementet har fået navnet Rock i Huset. 

Læs også Claus Holm hylder også rygeosten: Tre nye rygeostopskrifter er klar her

- Vi har faktisk hørt fra 23 bands, som ville støtte os, så vi håber at få en hel masse gæster, så der kan blive en fest i huset i dag, så vi kan få det skudt godt i gang igen, siger Dan Koch-Hansen.

Oprindeligt havde bestyrelsesmedlemmerne besluttet, at det skulle koste 100 kroner at få adgang til de mange koncerter, men så kom der en støttebevilling fra Svendborg Kommunes Forsamlingshuspulje, som dækkede halvdelen af udgifterne til arrangementet. 

Skal tjene pengene i baren 

Derfor er arrangementet gjort gratis for alle at deltage i. I stedet skal der samles penge ind på en anden måde, forklarer Dan Koch-Hansen. 

- Vi håber at sælge en masse i baren, så vi kan give et ordentligt boost økonomisk til huset her, hvilket vi meget har brug for, siger han. 

Læs også Guldtraktor: Tine malede sin traktor gylden - klar til en særlig høst

Lørdagens støttekoncert er dog langt fra det eneste arrangement, som den nye bestyrelse har i tankerne. Der er nemlig allerede lagt planer for både foredrag og et kommende julemarked i forsamlingshuset i Vester Skerninge.

02:16

Se hele indslaget om Vester Skerninge Forsamlingshus her.

Luk video