I det fynske folks tjeneste

Nikolaj Jacobsen fravælger Kirkeløkke-konkurrent til første EM-kamp

Herrelandstræner Nikolaj Jacobsen har sorteret GOG-profilen Niclas Kirkeløkkes direkte konkurrent fra til den første EM-kamp mod Ungarn.

Niclas Kirkeløkke kan se frem til masser af spilletid lørdag aften mod Ungarn. Hans direkte konkurrent til pladsen som højreback, Peter Balling, er valgt helt fra til kampen. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Danmarks landstræner Nikolaj Jacobsen har at besluttet at sende højrebacken Peter Balling helt ud af truppen og op på tribunen til EM-premieren mod Ungarn lørdag aften.

Det oplyser Jacobsen på et pressemøde i Kroatien fredag eftermiddag ifølge Ritzau.

Den beslutning er gode nyheder for fynboen Niclas Kirkeløkke, der dermed er den eneste venstrehåndede højreback i truppen til kampen mod ungarerne.

- Niclas har nogle større egenskaber, og i morgen vil vi blive trykket godt af Ungarn, og så vil jeg - specielt på den lange side - have muligheden for at beholde en venstrehåndet spiller på banen, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 Sport

Læs også GOG-talent kan få afgørende rolle ved EM

For mange spillere med

Den fynske landstræner var valgt at tage 17 spillere med til slutrunden, hvilket betyder at han skal fravælge en spiller før hver enkelt kamp.

I åbningskampen mod Ungarn er sorteper altså havnet hos venstrehåndsskytten Peter Balling fra TTH Holstebro.

Ud over Balling indeholder det danske hold kun én decideret højreback i form af GOG-talentet Niclas Kirkeløkke, og det bliver altså den unge GOG-spiller, der skal løfte den store opgave mod Ungarn.

Derudover kan både Morten Olsen og Mads Mensah Larsen også spille pladsen, men de er begge højrehåndede.

Ved EM er Danmark havnet i gruppe D sammen med Spanien, Ungarn og Tjekkiet, hvoraf de tre bedste kvalificerer sig til mellemrunden.

Åbningskampen mod Ungarn begynder klokken 20.30 lørdag aften. 

Læs også De gør os stolte af at være fynboer: Hvem skal have årets publikumspris?