I det fynske folks tjeneste

Nu kører alle tog igen på Svendborgbanen

Alle tog i køreplanen er igen på sporet mellem Odense og Svendborg efter den store sporombygning.

Alle tog i køreplanen er igen på sporet mellem Odense og Svendborg efter den store sporombygning.

Banedanmark har de seneste par uger arbejdet med den del af sporombygningen. Derfor har de sidste aftentog mellem Stenstrup og Svendborg været aflyst og erstattet med busser.

Men fra i dag mandag kører alle tog igen efter køreplanen.

Fortsætter med at arbejde om natten

Banedanmark vil dog stadig arbejde visse steder på strækningen til og med 8. november.

Arbejdet vil hovedsagelig foregå om natten, men til dels også i aftentimerne, hvor der kan arbejdes i det ene spor, mens der kører tog i det andet.

- Vi ville selvfølgelig helst have været helt færdige med sporarbejdet på nuværende tidspunkt, men vi er glade for, at vi ikke længere behøver at forstyrre togdriften, siger Banedanmarks projektleder Anne Nielsen.

Uforudsete vanskeligheder

På strækningen syd for Stenstrup Station vil der blive udført dræn- og grøftearbejde.

- Vi er desværre stødt på uforudsete vanskeligheder i slutfasen, blandt andet i form af kabler, der ikke ligger dybt nok i jorden. Derfor kan vi ikke benytte vores store maskiner, men bliver nødt til at håndgrave nogle steder. Og det tager meget længere tid, forklarer projektleder Anne Nielsen.

Perroner på en del stationer langs strækningen skal desuden sikres mod underminering. Det drejer sig om følgende stationer: Odense Sygehus, Fruens Bøge, Hjallese, Højby, Stenstrup og Svendborg Vest.