I det fynske folks tjeneste

Ny advokat skal vurdere lækage-sag

Ny advokat skal undersøge, om Jens Munk (DF) har gjort noget ulovligt i lækagesag.

Pressefoto / Svendborg Kommune Foto: Pressefoto / Svendborg Kommune

En tredje advokat skal afgøre, om Dansk Folkepartis Jens Munk gjorde noget ulovligt, da han orienterede Svendborg Byråd om planerne om at sælge over 50 procent af aktierne i den fælleskommunale virksomhed Nature Energy.

Det fortæller Jens Munk efter et møde med borgmesteren torsdag formiddag.

Læs også Advokat: DF'er har ikke gjort noget ulovligt

- Borgmesteren sagde, at han ikke havde andet valg end at gå videre med sagen. Der var en fornuftig stemning, fortæller han til TV 2/FYN.

Jens Munk sidder i Nature Energys bestyrelse som udpeget repræsentant fra kommunen. Han mener, han tjente sit bagland, da han sendte mailen til byrådet. Ifølge Jens Munk og hans advokat har han stadig en god sag.

- Direktøren havde allerede fortalt om planerne om at sælge til Børsen den 28. december. Det var de samme oplysninger, jeg videregav i min mail mandag den 6. marts. Så jeg har svært ved at se, at de skulle kunne bevise, jeg har gjort noget forkert.

Byrådet skal afgøre

Læs også DF’er lækkede fortrolige papirer: Vil ikke tvinges ud af bestyrelse

Når den tredje vurdering af sagen ligger klar, skal byrådet afgøre, om Jens Munk skal forlade sin bestyrelsespost.

Han forventer, at vurderingen er færdig inden det næste ordinære byrådsmøde, der afholdes tirsdag den 28. marts.

- Det er da aldrig rart med sådan nogle sager, men så længe der ikke har været en afstemning endnu, og der ikke er taget en beslutning, så fortsætter jeg mit arbejde i bestyrelsen i Nature Energy, fortæller Jens Munk.

Han deltager dermed i det kommende bestyrelsesmøde på tirsdag.

FORSTÅ SAGEN

  • Mandag den 6. marts sender Jens Munk (DF) en mail til byrådet i Svendborg. Her fortæller han om planerne om at sælge over 50 procent af aktierne i Nature Energy. Jens Munk er byrådets udpegede repræsentant i Nature Energys bestyrelse.
 
  • Tirsdag den 7. marts siger Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann (V), i et interview med Fyens Stiftstidende, at han vil have Jens Munk til at forlade bestyrelsen i Nature Energy. Virksomheden mener, at Jens Munk har videregivet 'fortrolige oplysninger' i sin mail.
 
  • Onsdag den 8. marts færdiggør Jens Munks egen advokat en redegørelse af sagen. I den hedder det blandt andet:

    Det er vores opfattelse, at Jens Munk ikke har udvist forsømmelighed og slet ikke grov forsømmelighed i en sådan grad, at der overhovedet kan skrides til nyvalg / nyudpegning til bestyrelsesposten i valgperioden i medfør af Styrelseslovens regler."