I det fynske folks tjeneste

Ny skole tvinger 7 familier fra hus og hjem

Strid om ny Tved skole i Svendborg fortsætter. Ejere af 7 ejendomme frygter at blive tvunget fra hus og hjem.

Den første plan for en ny Tved skole tog ikke hensyn til et naturbeskyttelsesområde.

I forbindelse med at politikerne i Svendborg for nylig besluttede at flytte den nedslidte Nordre Skole til Tved, udpegede forvaltningen et areal ved Brændeskovvej.

Det viste sig bare, at det lå oven i et natur-beskyttelsesområde.

Forvaltningen har nu udvidet arealet, hvorpå den nye skole kan bygges, og dermed bliver der plads til både den og naturen.

Men kortet med de nye streger viser, at 7 ejendomme er i fare for at blive eksproprieret og revet ned.

Det nye kortet fra Svendborg Kommune viser en røde cirkel, der groft indkredser det område, inden for hvilket det er muligt at placere et skolebyggeri.

Forvaltningen tegnede nye streger på kortet, og nu er 7 ejendomme i fare.

Og kortet har skabt bekymring for beboerne inden for cirklen.

- Vi sover dårligt om natten, siger Vivian Madsen til Fyns Amts Avis. Hun har siden 2001 har boet midt i området sammen med sin mand Henrik og parrets to børn.

- Jeg kørte ind og spurgte dem, hvad planen var, men jeg fik blot at vide, at det kunne de ikke fortælle noget om. Det er ganske forfærdeligt med sådan en uvished, siger Henrik Madsen til avisen.

Henrik Madsen driver sit eget anlægsgartnerfirma fra ejendommen.

- På de første tegninger, var der taget hensyn til os, der bor her. Men efter det med naturbeskyttelsen er kommet frem, har man bare slået en stor ring rundt om vores huse. Ingen har fortalt os noget. Vi kender kun tegningerne fra Fyns Amts Avis. Det virker utrolig arrogant, siger Henrik Madsen.