I det fynske folks tjeneste

Nye oplysninger i voldtægtssag: Kvinde havde talt om fremmed mand

Den kvinde, der blev voldtaget to gange af samme mand på to nætter på Psykiatrisk Afdeling i Svendborg, havde fortalt personalet, at der havde været en mand på afdelingen efter den første voldtægt natten til torsdag.

00:54

1 af 2

Indtil nu har forklaringen overfor offentligheden været, at kvinden ikke advarede efter første voldtægt. 

Men nu fortæller afdelingens ledelse til TV 2/FYN, at de har fundet ud af, at allerede efter den første voldtægt havde offeret nævnt noget om en fremmed mand.

Det fandt man natten til torsdag alvorligt nok til at undersøge kvindens værelse, toilet og den altan, hvor manden kom ind fra gennem en ulåst dør. Men uden at finde noget mistænkeligt. 

I vores vildeste fantasi havde vi ikke overvejet, at der kunne være tale om en fremmed udefra

- I vores vildeste fantasi havde vi ikke overvejet, at der kunne være tale om en fremmed udefra, så vi undersøger kun folk, der er i huset i forvejen, siger oversygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling i Svendborg Birgitte Kibenick 

Selvom der er videoovervågning i området, hvor man efterfølgende har set den nu anholdte mand, blev det ikke tjekket torsdag nat.

I og med der ikke bliver talt om voldtægt, så gør vi ikke yderligere, for det er ikke voldtægt, der er i bevidstheden på det tidspunkt

-  I og med der ikke bliver talt om voldtægt, så gør vi ikke yderligere, for det er ikke voldtægt, der er i bevidstheden på det tidspunkt, siger Birgitte Kibenick.

Kvindens generelle tilstand natten efter den 1. voldtægt var så dårlig, at hun ikke kunne formulere sig om voldtægten, siger chefsygeplejersken. 

Natten til fredag vendte manden tilbage og gentog voldtægten og forulempede andre patienter.

Afdelingsledelsen er nu igang med at lave en redegørelse om forløbet,

Manden klatrede over et fire meter højt hegn og fik adgang til sengeafsnittet gennem en åben altandør, har oversygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling Svendborg Birgitte Kibenick tidligere forklaret.

Ifølge oversygeplejersken blev nattevagterne på psykiatrisk afdeling kontaktet af en kvinde, der var blevet forulempet natten til fredag.

Imens de talte med kvinden, hørte de et råb om hjælp fra en anden patient, men da værelset blev tjekket efter, var manden allerede forsvundet.

En 39-årig mand blev dog senere anholdt ved hjælp af videoovervågning og er nu varetægtsfængslet.

 

03:06

Interview med oversygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling i Svendborg, Birgitte Kibenick

Luk video