Nyt liv i SID-skolen

Efter en omtulmet tilværelse har den gamle SID-skole i Svendborg nu taget hul på et helt nyt kapitel. 145 børn og unge har nu deres daglige gang i den gamle fagskole.

Fredag eftermiddag står den på offciel indvielse og åbent hus på Rantzausminde Efterskole. Siden sommerferien er det nemlig efterskolen, der er rykket ind i SID-skolens 12.000 kvadratmeter.

- Det er lige så jeg hver morgen kniber mig selv i armen og tænker om jeg drømmer eller er vågen. så fantastisk er bygningerne, siger viceforstander Bo Kristensen.

Den nystartede Svendborg Friskole er også på plads på skolen med 22 elever, og efterskolen har nu 123 elever. Og der er stadig masser af plads.

- Vi har en kapacitet til, at der kunne være 200 elever. Men det er vi ikke interesseret i nu. Nu skal vi først lige helt på plads, siger Bo Kristensen, der er viceforstander.

Og det er store forhold på denn nye skole, en spisesal som nærmest som en restaurant og et stort velindrette køkken. Svimmingpoolen står dog stadig uden vand, men rammerne er alligevel overdådige for en efterskole.

Der er officiel indvielse kl. 14 for inviterede gæster, og efterfølgende holder efterskolen "Åbent Hus" for lokalfolk.

- Vi håber i øvrigt, at borgerne i Svendborg-området også vil gøre brug af vores lokaler for eksempel til kulturelle arrangementer, siger Bo Kristensen.

Efterskolen er ikke helt færdig med at flytte ind på den gamle SID-skole. Men swimmingpoolen står dog ikke helt tom ....
Efterskolen er ikke helt færdig med at flytte ind på den gamle SID-skole. Men swimmingpoolen står dog ikke helt tom ....