Nyt sportsakademi skal lokke unge til Svendborg

Ansøgningsfristen er forbi. Nu kan unge idrætstalenter fra Svendborg så bare vente i spænding. For om få uger bliver det afgjort, hvem der skal være en del af Sportsakademiet - byens nye brand ifølge byrådspolitiker.

Det kan godt være svært at vente. Specielt på noget, som kan ændre ens liv. Det kender den 17-årige Rasmus Lee Miller Balslev fra Svendborg alt til. Han er nemlig en af dem, der har ansøgt om at komme på det nye Sportsakademi i Svendborg fra årsskiftet. 

- Jeg synes bare, at det lød rigtig fedt. Og jeg er sikker på, at jeg hurtigere kan blive en dygtig gymnast med det her tilbud, siger Rasmus Lee Miller Balslev til TV 2/ Fyn. 

Han har dyrket gymnastik i flere år - både spring og rytme. Tre aftener om ugen bruger han i SG-hallen, hvor han forsøger at blive endnu bedre. 

- Jeg har en drøm om at komme på landsholdet, siger den unge gymnast. 

Og med en plads på Sportsakademiet mener Rasmus Lee Miller Balslev, at han kan komme et skridt nærmere sin drøm.

- De tilbyder nogle morgentræninger, som kan være med til at udvikle mig rigtig meget. Og så er der jo også andre sportsgrene med en bare lige gymnastik, og det er fedt at skulle være sammen med andre og lære af deres metoder og træninger, forklarer han.

En del af finansieringen kommer fra Svendborg Kommune, der har puttet 80.000 kroner i projektet. 

- For kommunen er det jo attraktivt at have sådan et akademi. Det er med til, at vi er et sted, hvor unge mennesker gerne vil bo, siger byrådspolitiker Finn Olsen (L), der er medlem af Eliterådet. 

Træner og mentor Sten Larsen beskriver det nye akademi som et træningsfællesskab. For det bliver ikke en almindelig skole. Det skal de unge klare ved siden af.

- De træner om morgenen, så går de i skole, restituerer og bruger hovedet til at få en uddannelse, og så kan de give den gas igen om aftenen på de hold, som de nu går på, hvad enten det er svømning, roning, håndbold, fodbold, gymnastik eller noget helt andet, forklarer Sten Larsen.

Flere gymnasier tilbyder sportsuddannelser, hvor eleverne dog skal være på skolebænken et år ekstra på grund af det store fravær, der følger med sporten. Men sådan fungerer det ikke i Svendborg. Her er det meningen, at skole og sport skal kunne hænge sammen, og det kræver gode aftaler med uddannelsesstederne, forklarer Sten Larsen.

- Og så bliver det ikke begrænset til en enkelt uddannelse. Alle, som har talentet, skal kunne være en del af sportsakademiet, uanset som man vil være student, smed eller sosu, forklarer han.

 

Oversigt

    Oversigt