I det fynske folks tjeneste

Nyt sundhedshus: Livet lettere for kronisk syge

Livet bliver lettere for mange kroniske syge i Svendborg. Kommunen og en række private behandlere indviede onsdag et nyt sundhedshus.

00:15

1 af 2

Målet med et helt nyt sundhedshus er at samle mange forskellige behandlinger under et tag.

- Det handler om at gøre sundhed synlig, at folk ved, hvor de kan gå hen, hvis de har brug for hjælp, siger formanden for Svendborgs social- og sundhedsudvalg, Hanne Ringgaard Møller, Rad. V.

 

Det virker mindre alvorligt at gå ind her. Når man går op til sin læge, så er den jo altså gal.

Bjørn Ahlmann-Ohlsen, KOL-patient, Svendborg.

 

Udover selve den behandling og hjælp, huset tilbyder, kan en bruger se endnu en fordel:

- Det virker mindre alvorligt at gå ind her. Når man går op til sin læge, så er den jo altså gal, siger Bjørn Ahlmann-Ohlsen, som er KOL-patient.

Sundhedshuset er udtryk for, at der er brug for, at kommunerne gør en ekstra indsats. Især nu hvor mange patienter ikke får lov at blive liggende på hospitalet.

- Vi skal have et bedre flow i vores sundhedssystem, når man går fra det ene system til det andet, siger Hanne Ringgaard Møller.

Læs også To nye sundhedshuse på Ærø

Foreløbig rummer sundhedshuset i den gamle tobaksfabrik i Hulgade i Svendborg en tandlæge, en fysioterapeut, en kiropraktor og en fodterapeut.

Men håbet er, at også for eksempel praktiserende læger og psykologer vil rykke ind.

- Kommunen har forskellige tilbud, der kunne rykke ind, men vi ser helst, at private gør det, siger Hanne Ringgaard Møller.

Tandlæge Thomas Nøhr er en af dem, der er med i det nye hus. Han har sammen med en partner fået en stor del af husets overetage.

- Vi kommer fra en gammel klinik på anden sal uden elevator og parkeringspladser. Nu er vi flyttet hertil og har fået virkelig patientvenlige forhold, siger han.

Han er overbevist om at kunne få noget ud af den synergi, der er med de andre behandlergrupper i huset.