Øhavscenter lagt i skuffen

Der mangler ressourcer til at opfylde drømmen ved Christiansminde. Derfor har Hotel Christiansminde nu valgt at sætte planerne om et oplevelsescenter på standby.

Der var store smil på læben hos Hotel Christiansminde, da projektet om et øhavscenter blev udvalgt som et af de 10 byggeprojekter langs kysten. Dog kunne man ikke få lov at placere centeret ude på vandet men i stedet for på land. Men det giver nogle udfordringer for projektet

- Da vi fik den skriftlige bekendtgørelse, stod der, at vi ikke måtte lave den ø. Så vi stod jo med en byggetilladelse men ikke nogen byggegrund, og det var virkelig en kold dush at få, siger Hotel Christiansmindes salgschef Carsten Nielsen.

Hotel Christiansminde har allerede brugt et sekscifret beløb på projektet, men man mangler ressourcer for at ændre i det oprindelige projekt. Derfor blev der ansøgt om 200.000 kr. fra Svendborg Kommune, men de penge vil kommunen ikke betale til projektet.

- Første gang vi blev præsenteret for projektet var vi som politikere meget interesserede og åbne overfor, hvad det gik ud på, men vi har også markeret tidligt, at vi som kommune ikke kan gå ind og give 200.000 kr. til et privat projekt. Sådan lyder det begrundelsen fra Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalgets næstformand Finn Olsen.

Den udmelding er Carsten Nielsen ikke skuffet over, men det skulle forsøges. Nu håber han på, at nogle ser muligheder i området ved Christiansminde, så der kan skabes en dialog og komme videre med et projekt. Og en ting er helt sikkert:

- Alle de ideer og alt det, der lå omkring øhavscenteret og indholdet i det, vil vi fortsætte med at arbejde med.