Oscar på visit i Svendborg

Svendborg har i disse dage besøg af en af filmverdenens ypperste anerkendelser - endda flere af slagsen. En flok ægte Oscarstatuetter kan nu ses helt tæt på hos Galleri DGV.

Nogle af de berømte statuetter, der i disse dage besøger Svendborg i forbindelse med SVEND15 tilhører Gabriel Axel (Babettes Gæstebud - 1988), Susanne Bier (Hævnen - 2011) og en af de nyeste Anders Walther og Kim Magnusson (Helium - 2014).

Det er første gang, danske Oscarstatuetter samles og udstilles.

- En dag i februar sad jeg og Maria Moni og forestillede os, at vi en sommerdag i august skulle stå og drikke champagne, mens vi nød synet af smukke Oscarstatuetter - og her er vi nu. Vi har vin i glassene, solen stråler ind ad vinduerne og Oscarstatuetterne er her. Det er en drøm, der er blevet til virkelighed, siger Michael Fleischer, der er programchef for SVEND15.

Dobbelt Oscar-vinder Kim Magnusson var lørdag aften selv en tur forbi udstillingen for at se sine statuetter i selskab med de øvrige. Han åbnede udstillingen med små historier fra Oscarfesterne.

- Det bliver aldrig kedeligt at være med til Oscarfesten. Sidste år var vi oppe imod et rigtig stærkt felt. Vi sad der i salen og håbede på at vinde, mens vi prøvede på at sige til os selv: det er SÅ flot at være nomineret, det er lige så flot at være nomineret....og så vandt vi og brød ud i et vild jubel!, siger Kim Magnusson.

Hele Oscar-selskabet i Svendborg ser sådan ud:

- Gabriel Axel for "Babettes Gæstebud" 1988[/size]

- Bille August for "Pelle Eroberen" 1989 [/size]

- Anders Thomas Jensen & Kim Magnusson for kortfilmen "Valgaften" 1999

- Martin Strange-Hansen & Mie Andreasen for kortfilmen "Der er en yndig mand" 2003

- Joachim Back & Tivi Magnusson for kortfilmen "De nye lejere" 2010

- Susanne Bier for "Hævnen" 2011

- Anders Walther & Kim Magnusson for kortfilmen "Helium" 2014

Herudover indeholder udstillingen også effekter fra nominerede og vindere over de seneste 84 år. Udstillingen på Galleri DGV er åben frem til 30. august.