I det fynske folks tjeneste

Overvejer at udvide eftersøgningen efter forsvundet 82-årig

Fyns Politi er sammen med Hjemmeværnet, dykkere fra Beredskab Fyn og både fra Søværnets Operative Kommando lige nu i færd med en større eftersøgning efter en 82-årig mand, der frygtes at være faldet i Svendborg Havn.

00:13

Video: Mikkel Skov Svendsen

Eftersøgningen efter den forsvundne 82-årige mand, der ikke er set siden onsdag aften, er torsdag formiddag fortsat i fuld gang i havnen i Svendborg.

Politiet har sammen med både Hjemmeværnet, Beredskab Fyn og Søværnets Operative Kommando (SOK) været i gang siden i morges. De søger fortsat efter manden i bunden af havnen, hvor den forsvundne mands båd ligger.

Søværnets Operative Kommando har dykkere i vandet for at lede efter den 82-årige mand.  Foto: Mikkel Skov Svendsen

- Der er både i vandet og dykkere nede for at lede efter manden. Indtil videre fortsætter de med det, de gør. Han er ikke fundet ved båden, så lige nu overvejer Søværnets Operative Kommando, om de skal udvide eftersøgningen. Er han ikke fundet inden for en overskuelig fremtid, så udvider de, fortæller TV 2/FYNs reporter, Mikkel Skov Svendsen, fra havnen i Svendborg.

I sidste uge omkom en mand i havnen i Gilleleje på Nordsjælland. Her arbejder politiet ud fra en teori om, at manden var faldet i vandet, muligvis fordi det var glat. Derfor kunne han heller ikke komme op igen.

Den teori har politiet også arbejdet med, men sådan behøver det ikke være denne gang. Indtil videre har politiet slet ikke afklaret, hvorvidt den forsvundne 82-årige overhovedet befinder sig i vandet. 

Læs også Dykkere leder efter mand: Bil har stået tændt hele natten

- Min teori kan være lige så god som alle andre, men jeg tror ikke, han er faldet i og ikke kan komme op, fordi det er glat. Det behøver ikke være isglat, før man ikke kan komme op, for bolværket er både vådt og glat, siger indsatsleder Bjarne Puggaard fra Fyns Politi.

Manden var iført gummistøvler, og ifølge TV 2/FYNs reporter Mikkel Skov Svendsen holder mandens bil tæt ved det træ-bolværk, som Bjarne Puggaard omtaler.

- Og det er meget glat, fortæller Mikkel Skov Svendsen.

Overlever kun kort tid i så koldt vand

Ifølge Søværnets Operative Kommando (SOK) og indsatsleder Bjarne Puggaard kan man kun overleve kort tid i vandet, når det har den temperatur, som det har nu.

- Ud fra de oplysninger, vi har fra SOK, så overlever man ikke i så koldt vand i mere end en til to timer. Og da vi ikke har fået livstegn fra ham siden klokken 22.10, så kan vi jo frygte værste, siger Bjarne Puggaard. 

Manden tog onsdag aften ved 22-tiden ned for at tilse sin båd, der ligger inde i bunden af Svendborg Havn, og ingen har siden hørt fra ham. De ved heller ikke, hvorfor han valgte at gøre det på det tidspunkt. 

Siden klokken 22.10 onsdag aften har det ikke været muligt at spore mandens telefon. 

Det var nogle havnearbejdere, der tidligt torsdag morgen fandt bilen med både motoren og lyset tændt. Bilen var parkeret vinkelret mod mandens båd, muligvis for at give noget arbejdslys.

Arbejderne kontaktede politiet, som efterfølgende kontaktede mandens familie.

Den 82-årige mand tog onsdag aften ned for at tilse sin båd på Svendborg Havn. Siden har ingen set ham. Foto: Mikkel Skov Svendsen