Paradoks: Uro i verden giver nedtur for fynske nødhjælpsbiler

Uforudsigelig flygtningesituation rammer paradoksalt nok Svendborg-firma. Kjaer Group i minus med 13 millioner efter fald i omsætningen med 77 millioner kroner.

Når verden er urolig, og der er behov for nødhjælpsindsatser, burde der være nok at lave for Kjaer Group i Svendborg.

Firmaet har igennem en længere årrække specialiseret sig i organisering af nødhjælps-køretøjer og nødhjælpsmateriel, men paradoksalt nok er flygtningesituationen i øjeblikket så uoverskuelig, at det får de velstillede donorlande til at holde igen med nødhjælpskronerne.

- Ustabile valutakurser og råvarepriser og en uforudsigelig flygtningekrise betyder fundamentale ændringer i de direkte investeringer og nødhjælpen. Det har fuldstændigt ændret de kortsigtede udsigter for vores forretning, hedder det i ledelsesberetningen for 2015.

Kjaer Group omsatte sidste år for 455 millioner kroner – et fald på 77 millioner kroner – og indtjeningen faldt fra et overskud på 12 til et underskud på 13 millioner kroner før skat.

Egenkapitalen kom for første gang i fem år under 100 millioner kroner.

Kernekunder udskød deres projekter, aktiviteten faldt og det samme gjorde prisniveauet.

Kjaer Group forsøgte at reducere omkostningerne i samme tempo, men valutauro kostede firmaet 18 millioner kroner og dertil skulle man lægge en ekstra skatteudgift på 4 millioner kroner.

 

Markedsforholdene for 2016 forventes at blive lige så usikre som i 2016 forudser selskabet, men man har dog tillid til, at man kan komme styrket ud af krisen – ikke mindst fordi man i de seneste år har investeret i at blive mere konkurrencedygtig og opbygge et stærkt internationalt brand.

Ambitionen er at levere et afkast af den investerede kapital efter skat på 12-15 procent, men Kjaer Grup erkender, at det kan blive svært at opfylde målet.

Kjaer Group har 378 ansatte - et fald på 25 medarbejdere i forhold til 2014.

 
 
 
 

 

 

Oversigt

    Oversigt