I det fynske folks tjeneste

Pengene strømmer fortsat ind efter tarveligt tyveri

Natten til lørdag stjal ukendte gerningsmænd et pengeskab fra Kirkens Korshær i Svendborg. Mandag morgen har flere end 200 personer doneret penge til de udsatte.

01:19

Tyveri af et pengeskab i Svendborg har nu sat gang i en pengeindsamling.

20.694 kroner. Så meget har Kirkens Korshærs i Svendborg fået i kassen, efter varmestuen blev udsat for tyveri natten til lørdag. Det oplyser John Ekchardt, der er leder af Kirkens Korshærs varmestue i Svendborg, mandag morgen.

Ukendte gerningsmænd sparkede to døre op og stjal et pengeskab med fire dages omsætning, i alt 28.000 kroner, natten til lørdag. Pengene skulle have gået til at holde jul for de udsatte. Kirkens Korshær skrev om episoden på Facebook, og hele weekenden er donationer strømmet ind. Søndag morgen var der indsamlet 3500 kroner via mobilepay.  

- Det er åbenbart ikke stoppet, siger John Eckhardt, der tidligt mandag morgen har fået adskillige donationer, så beløbet er passeret 20.000 kroner.

Han fortæller, at det er helt almindelige danskere, der typisk donerer en hundredkroneseddel. Enkelte donationer har været på 500 kroner. De i alt 215 donationer har gjort, at det alligevel bliver jul for de udsatte på Sydfyn.

Meldt til politiet

Historien er også kommet frem i de landsdækkende medier. TV 2/FYNs historie er bragt på TV 2, og John Eckhardt tilføjer, at han mandag eftermiddag skal snakke med DR.

Tyveriet er meldt til politiet. John Eckhardt nægter at tro på, at gerningsmændene skal findes blandt varmestuens brugere. 

- Det ville de andre (brugere red.) finde ud af. Og deres selvjustits er altså noget mere kontant end vores. Og ifølge politiet ser det ud som om, at det er nogen, der har prøvet det før. Så jeg tror, at det er nogen udefra, siger John Eckhardt. 

Læs også Efter tarveligt tyveri: Nu er de udsattes jul alligevel reddet

Hvis du vil hjælpe de udsatte på Sydfyn med at holde jul, så kan du donere penge til Kirkens Korshærs varmestue på mobilepay på 41 63 86 76 eller alternativt sætte penge ind på Varmestuens konto i Fynske bank: 0815 8650401329.