I det fynske folks tjeneste

Peter Bonde skal træne kvinderne på Skolerne i Oure

Peter Bonde skal fra første august stå i spidsen for Oure Fodboldakademis kvindehold på Oure Efterskole og Oure Kostgymnasium.

De har gjort sig lidt af et scoop på Sydfyn.

Den erfarne fodboldtræner Peter Bonde er blevet ansat på Skolerne i Oure Sport og Performing Arts, hvor han skal være træner og videreudvikle det unikke kvinde-projekt, som Oure Fodboldakademi har arbejdet hårdt med at bygge op de seneste par år.

- Jeg glæder mig til at være daglig træner igen, og komme på banen hver dag og arbejde med at gøre pigerne på Oure dygtigere hele tiden, siger Peter Bonde, der fra 2006-16 var assistent for den nu tidligere landstræner Morten Olsen.

Lang historik med kvindefodbold

Peter Bonde har stor erfaring og viden med i bagagen, når han til sommer indtager grønsværen på Oure.

- Efter 16 år i DBU, 5 år som trænerkonsulent, 11⁄2 år som kvinde A-landsholdstræner, og næsten 10 år som assistent for herre A-landsholdet, så glæder jeg mig til at arbejde med at udvikle dygtige talentfulde kvindespillere, forhåbentlig til glæde for den fremtidige kvindefodbold i Danmark, siger Peter Bonde.

- Der er et fantastisk setup på Skolerne i Oure. Her går uddannelse, kostskolemiljøet og elitefodbold op i en højre enhed. Oure Fodboldakademi er det tætteste vi i Danmark kommer forholdene på de udenlandske fodboldakademier, altså steder hvor spillerne bor, spiser, går i skole, træner og spiller kampe under samme tag.